Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Melis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, gübre ve mazot desteğinde bu yıl farklı bir uygulamaya geçilerek, destek ödemelerinin Ziraat Bankası hesabına yatırılması ve çiftçinin bu parayı nakit olarak çekememesinin neden olduğu soruları anlattı.

ÇİFTÇİ MAĞDUR

Cumhurbaşkanı kararıyla çiftçiye hububat için yapılan gübre ve mazot desteğinin nakit verilmeyip çiftçilere ait Ziraat Bankası kartlarına aktarılacağının açıklandığını hatırlatan Gürer, “Çiftçi, mevcut kartlarına bunu tanımlamak için ya bankaya kendi müracaat edecek ya da internet bankacılığından bu işlemi yapacak. Çiftçi nakit olarak para çekemeyecek sadece gübre ve mazot alımında bunu kullanabilecek. Çiftçi bu düzenlemeyle mağdur olmuştur” dedi.

YENİ UYGULAMA ÇİFTÇİYİ SIKINTIYA SOKTU

Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, “Uygulamanın geç yapılması, ekim süreci gübre fiyatı artıyor diye alıp ödeme yapan çiftçiyi sıkıntıya sokmuştur” ifadelerini kullana Ömer Fethi Gürer, “Petrolcüye, gübreciye komisyon vermeyen çiftçi mahkûm edilmektedir. Mobil bankacılığını kullanarak almak isteyen çiftçiler, sistemin onaylamamasıyla kara listede olan çiftçinin zora düşmesine neden olmuştur” diye konuştu,

DESTEĞE ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILMALI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu uygulama yeniden gözden geçirilmesi ve çiftçilere bu yönde verilen desteklere erişim kolaylaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi