Sindelhöyük fatih mahallesinde yapılamayan yollar vatandaşın sorunu olmaya devam ediyor. Yıllardır yapılması beklenen yolda çalışmaların başlamasına sevinen vatandaşlar 2-3 gün önce dökülen parke ve kumun kaldırılması ve yolun toprak olarak bırkılmasıyla çok sinirlendi. Davet üzerine mahalleyi ziyarete gelen Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç vatandaşların toprak yolda yaşadıkları sıkıntıları dinledi.

Mahalle sakinleri yapıkları konuşmalarda şu ifadelerini kullandılar; "Biz yolumuzun yapılmasını istiyoruz, burası yapılmadıktan sonra ara yolların yapılmasının bir önemi yok. Burası ana yol ve kesinlikle yapılmasını istiyoruz. Yapılacaktı karar alındı kum ve parke geldi buraya ama tekrar yolu yapmadan alıp gittiler, sövmekten beter ettiler. Kışın çamurdan yazın tozdan duramıyoruz, bir sürü hastamız var bu tozda durmaya devem edersek bizde kanser olacağız yakında.

Seçim zamanı buraya gelip vaatleri sıralıyorlar, 5-6 koli yardım yapıyorlar onlarla ağzımızı kapatıyorlar ama bundan sonra onlara hiçbir şey yok. Bizim burada hastalarımız var, komşum şeker hastası buraya gelemedi şuan, her gün biz bu tozu yemek zorunda değiliz ki. Çamaşır seremiyoruz, balkona oturamıyoruz. Şu zamana kadar oy zamanı gittik hep onlara verdik ama artık o iş bitti. Yolun şu bir kısmı yapılmışta bu taraf böyle bırakılıp gidilir mi yani? niye toplanıp kaçıyorlar? Toprağı döktüler parkeyi getirdiler sonra hep toparlayıp gittiler. Yolun tamamı yapılmadıktan sonra şurasının yapılmasının bir anlamı yok. burayı böyle yarım bırakıp gittiklerine göre daha torpilli bir yer var demek ki, buradan alıp oraya gittiler. Bu durum burada çok yanlış biz burada ki yolumuz parke yapılmasını istiyoruz. Mantılığa makaralığa karnımız tok bizim, biz yola hizmet istiyoruz. Sindelhöyük ve bütün mahallelere hizmet istiyoruz biz sadece bu yola değil her yere. Oy aldıktan sonra selamı sabahı kesiyorlar, bakın tarla sular gibi yolu suluyorum, yolu sulamazsam çamaşır seremiyorum burada.

Yeniden Refah Partisi Develi İlçe Başkanı Mahmut Kılınç açıklamasında; "Vatandaşı dinledik, yıllardır bu yolların yapılmasını bekliyorlar, bizde geçen dillendirmiştik. Bu insanlar yıllardır hizmet bekliyor, yazın tozdan kışın çamurdan bıkmış durumdalar. Hasta çocuklar hasta vatandaşlar var burada. Vatandaş vergisi veriyor algısını veriyor ve seçimlerde verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor.

Buradaki vatandaşların birçoğu İktidar Partisine oy vermiş ama hizmet alamıyor. Vatandaş soruyor elektriği veriyorsunuz suyu veriyorsunuz ama neden yolu yapmıyorsunuz diyor. Vatandaşlar tozdan durmadığı için çamaşırlarını seremediği için tarla sular gibi yolu sulamak zorunda kalıyor, yetkililerden derhan bu yolları yapmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi