CUMHURIYET Halk Partisi (CHP) Kayseri örgütü, yaptığı Danışma Kurulu toplantılarıyla, 16 Nisan Halk Oylaması sonrası, referandum sürecini ve sonrasını masaya yatırmaya devam ediyor. İl Başkanı Fezullah Keskin, ''Hayır ruhunu kaybetmeyeceğiz'' dedi.

CHP Kayseri İl Başkanlığı 5. Danışma Kurulu toplantısını yaptı. Öğretmenevi’nde, ileriye yönelik çalışmaların belirlenmesi ve referandum değerlendirmesi gündemiyle yapılan toplantıya, İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl yöneticileri, İlçe Başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Tüm üyelerinin davet edildiği toplantıya, STK temsilcileri de katıldı. İl Başkanı Feyzullah Keskin, 16 Nisan'daki 'Hayır' ruhunun kaybedilmemesi gerektiğini belirterek, “Bilindiği üzere, memleketimiz ve yurttaşlarımız ağır bir hukuksuzluk ve baskı koşulları altındadır. Baskının giderek yoğunlaştığı bu dönemde, üzerimizdeki sorumluluk her zamankinden daha da fazladır. İnsanlarımızın bizden beklentileri giderek artmaktadır. Demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yeniden yerleştirmek en acil görev olarak önümüzde durmaktadır. Bu görev, bugünden yarına gerçekleştirilecek bir görev değildir. Şimdiye kadar yaşama geçirdiğimiz çalışmaların, çabaların ve özverilerin daha fazlasının, önümüzdeki süreç boyunca, sürekliliğini sağlamak durumundayız. Hızla, elde ettiğimiz veriler doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamlamalı ve programlı bir şekilde mahalle çalışmalarımız devam etmeliyiz. Referandum süresinde yakalanan Hayır ruhu, referandum sonrası çalışmalara da umut olacaktır. Tüm hayır bileşenleriyle iletişim ve dayanışma halinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz'' dedi.

Referandumun parti örgütlerine önemli deneyimler kazandırdığını dile getiren İl Başkanı Feyzullah Keskin, hayır bloğunu güçlendirme ve geliştirmenin önemine vurgu yaptı. Kayseri’de hayır oylarının merkezde yoğunlaştığını, kırsala doğru ise azaldığına dikkati çeken Keskin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kırsalın önemine vurgu yaptık. Referandum sonucu da bunun önemini bir kez daha ortaya koydu. Kırsalla olan bağlarımızı daha da güçlendirmemiz, önümüzdeki seçimler için büyük öneme sahip” diye konuştu.

Danışma kurulunda söz hakkı alan üyeler de referandum süreci ve sonrasıyla ilgili görüşlerini dile getirip, önerilerini aktardılar.
Editör: Haber Merkezi