Hür Düşünce Hareketi’nin kuruluş amacını, ilkelerini aktaran Funda Güler Dağ;
“Birilerinin emrinde olmadan fikirlere saygı duyan, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş ve medeni dünyanın saygın bir üyesi olarak ülke genelinde uluslararası sözleşmeler ve evrensel değerler çerçevesinde hukukun üstünlüğü, hak ve özgürlüklerin garanti altına alındığı hukuka bağlı, vatandaş odaklı katılımcı, tarafsız saydam, hesap verebilen, denetlenebilir etkili ve verimli bir yönetim anlayışının hayata geçirildiği herkesin insan onuruna yaraşır yaşayarak refah standartlarına ulaştığı "fikri hür,irfanı hür,vicdanı hür" bireyler olarak geleceğe umutla baktığı sürdürülebilir bir yaşam için gerekli su, gıda,temiz bir çevrede gelecek nesillerimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı saygın ve güçlü bir Türkiye ideali için sivil toplum faaliyetleri etkinleştirilmeli ve gelişmesi sağlanmalı, bu konuda çalışma yapan kişi ve kuruluşlara destek vermelidir” dedi.

“ANAYASANIN İLK 4 MADDESİNE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ”
Derneklerinin İstanbul merkezli olduğunu ve diğer il ve ilçelerde de açılacağını belirten Hür Düşünce Hareketi Derneği Kayseri Temciliği başkanı Funda güler Dağ, “Anayasanın ilk 4 maddesine gönülden bağlı, Atatürk milliyetçiliği ve ilkelerine inanan bu konuda çaba göstererek faaliyetlerde bulunmak derneğimizin amaçlarındandır.

Derneğimiz bu ilke ve görüşler doğrultusunda amaçlara uygun hareket eden siyasi kuruluşlarla bilgi alışverişinde bulunarak işbirliği içinde olmaya dikkat edecektir.

Derneğimiz sosyal platform olarak kurulmuş olup Mart 2022 de İstanbul merkezli 57 kurucu ile dernek statüsünde kuruldu.

Temsilcilikler il ve ilçelerde açılacaktır” dedi.

“ÜYE KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR”
Hür Düşünce Hareketi derneğinin ‘Yurtta barış dünya da barış’ ilkesine dayadığı ifade eden Dağ; “Yönetim kurulu kararı ile Kayseri temsilcisi olarak Funda Güler Dağ ve çalışma arkadaşları ile yetkilendirilmiştir. G.BSK Süleyman Aksoy ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz.

Tüzük hükümlerine göre görevimizi sürdüreceğiz.

Üye kayıtlarımız başlamıştır. Bütün gayretimiz Ülkemizin refah ve huzur içinde kalkınmış ulusal birlik ve beraberliğini sağlamış, yurtta barış dünyada barış ülküsü ile bölgemizde saygın, güvenilir bir devlet olarak ilelebet yaşayacaktır” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi