İYİ Parti Kayseri İl Başkanlığı’nın 3. Olağan Kongresi Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kongrenin divan başkanlığını ise İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı, Kadın Politikaları Başkanı Avukat Ünzile Yüksel yaptı.

Mevcut İl Başkanı Mehmet Sebati Ataman’ın aday olmadığı kongrede 2 isim yarıştı. Mehmet Anadut ile Tansu Şener arasında geçen mücadelede Şener, 359 oy, Anadut ise 227 oy aldı. İyi partili 586 delegelerin katılımıyla gerçekleşen kongre, salonu dolduran ve ilginin büyük olduğu ortamda gerçekleşti.

Salon giriş ve çıkışlarında polis kontrolü yapılırken katılımcılara olumlu davranışlarından dolayı teşekkür anonsları yapıldı. Şener,586 delegenin 359’unun oyuyla yeni il başkanı seçildi.

Böylece seçimlerden hemen sonra kazandığımız ivmeyi parti içi demokrasi sürecini de tamamlayıp, enerjimizi yaklaşan seçimlere harcamamız kaldı dedi eski başkan Sebati Ataman.

GENEL VE YEREL SEÇİM VURGUSU

Kongrede seçilen Başkan Tansu Şener, İYİ Parti’nin hedeflerini şöyle anlattı:

* İYİ Partimizi Kayseri’de birinci parti yapacağız, önce genel seçimleri kazanacağız ardından da 2024 yerel seçimlerine şimdiden hazırlanmamız lazım. Partimiz büyüyor, Buna göre hem genel hem de yerel seçimlere en iyi şekilde damgamızı vurmamız lazım. Bunun için de 16 ilçe başkanlıklarımızın yardımı ve İl başkanlığımızın koordinasyonuyla,16 ilçemizde bir çalışma başlatacağız.

* Bu çalışmayla, 2024'e kadar her ilçede siyasi stratejimizi belirleyip, ona göre çalışacağız. Seçim zamanı geldiğinde, ilgili ilçede yaşayan halk, “Haydi” diyecek, “Artık adayınızı çıkarma vakti geldi.” Dava arkadaşlarımızı belediye meclis üyelikleri için teşvik edeceğiz.

* Partililerimize, belediye meclis üyeliğinin ne kadar kritik ve önemli olduğunu anlatacağız. Fakat önceliğimiz, 2023 genel seçimleri ardından ise 2024 yerel seçimlerine kadar tam kadro çalışmak, ilgili ilçede İYİ Parti markasını yaratmak ve yerel yönetimlerde, Kayseri de İYİ Parti belediyeciliğini oluşturmak ve Kayserilileri de İYİ Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak olacak.

* Bizim somut ve net politikalar üretmemiz lazım. Gündelik değişimlere göre değil; aktif ve somut adımlarla hareket etmemiz gerekiyor. Bunun için, il başkanlığımızda mevcut bulunan komisyonları güçlendireceğiz ve ilçe başkanlıklarımızda oluşturduğumuz komisyonlarla il başkanlığımızı koordine ederek, politika üreteceğiz.

* Kısa, orta ve uzun vadeli olarak sınıflandıracağımız bu politikalarla Kayseri’nin gündemini belirlemek istiyoruz. En az iki haftada bir, bu komisyonların sağladığı verilerle, basına yönelik kapsamlı açıklama ve raporlar sunarak, Kayseri de İYİ Partimizin varlığını güçlü bir temsil yapısıyla, en güçlü şekilde hissettireceğiz.

EN BÜYÜK HEDEF

* Ve tabii ki en büyük hedefimiz… İnşallah İYİ Parti Kayseri de İl ve Teşkilatları olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i, Ankara'da gururlandıracak çalışmalar yapacağız.Amacımız Kayseri teşkilatları olarak iyi ve çalışkan bir teşkilat olma şerefine erişmek olacaktır.

Haber-Selahattin KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi