İYİ Parti Kayseri Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Necmettin Apaydın; “Geçtiğimiz günlerde, İsmail Ağa cemaatine bağlı Hiranur vakfının kurucusu ve şuanda vakfın onursal başkanı Yusuf Ziya Gümüşer’in kızı H.K.G, babasını kendisini 6 yaşında iken imam nikâhı ile evlendirdiğini çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını açıkladı.
“BU BASİT BİR OLAY DEĞİL BASİTE İNDİRGENEMEZ”
Küçük yaşta evlendirildiğini ve her gün cinsel tacize maruz kaldığını anlatan H.K.G’nin davasın da “ ülkeyi tarikat ve cemaatlerin arka bahçesi haline getirdiler diyerek eleştirilerde bulunan Apaydın; “1998 yılında doğan H.K.G henüz 6 yaşında iken 29 yaşındaki vakfın hafız hocası Kadir İstekli ile imam nikâhı kıyılarak evlendirildi. Yıllarca süren istismar H.K.G nin itiraflarıyla ortaya çıktı. Fiziksel şiddet gören H.K.G savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.2020 yılında eşinden boşanan H.K.G. adalet mücadelesini başlattı. H.K.G.’nin sunduğu 6 yaşındaki gelinlik ile çekilmiş resmi,13 yaşındaki hamilelik testinin pozitif olduğunu belirtir belge, tanıkların birçoğunun ifadeleri gibi delillere rağmen 2 yıl boyunca dosya dahi açılmadı. 2 yıl sonunda savcılık harekete geçti. 2022 Ekim ayında iddianame tamamlandı H.K.G.’ nin annesi, babası ve Kadir İstekli hakkında en az 27 şer yıl hapis talep edildi ve mahkeme tarihi 22 Mayıs 2023 olarak belirlendi. Mahkemeye anne, baba ve eşinin katılmasına gerek bile görülmedi.

Bu basit, sıradan bir olay değil. Basite indirgenemez. Cahiliye döneminde bazı Arap toplumları kız çocuklarını diri diri toprağa gömerek öldürmüşlerdir. Bugün 6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi, cahiliye döneminin tekerrürüdür. Bunun kabul edilmesi asla mümkün değildir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın korunması ve geliştirilmesi pek mümkün görülmemektedir. Yasama ivedilikle harekete geçmeli, çocukları ve kadınları en üst düzeyde koruyacak yasalar çıkarılmalıdır.20 yıldır ülkeyi yönetenler ülkeyi tarikat ve cemaatlerin arka bahçesi haline getirmiştir” dedi.

TARİKATLAŞAN DEVLET YAPISI OLUŞTURULMUŞTUR!

Baba Yusuf Ziya Gümüşer’in kızını henüz 6 yaşında iken imam nikahı ile 29 yaşındaki Kadir İstekli ile evlendirmesini eleştiren Necmettin Apaydın, Gümüşer’in gözaltına alınması gerektiğini dile getirdi. Apaydın ifadelerine şu şekilde devam etti;İsmail Ağa’ya bağlı Hiranur vakfındaki istismarda, suçlu sadece 3 sanık değildir. Yaşananlar tarikatların önünü açan sistemin sonucudur. Şimdi hesap sorma vaktidir. Şu sorular acilen cevap bulmalıdır.

1.Attığı bir tweet yüzünden ya da kullandığı bir atasözünden dolayı gece yarısı sabaha karşı gözaltına alınan ve tutuklanan gazeteciler nasıl cezaevine konulmuşsa, mağdur tarafından sunulan delillere rağmen Kadir İstekli ve baba Yusuf Ziya Gümüşer neden tutuklanmadı?

2.Bu kız çocuğu okula hiç gönderilmedi, eğitimden mahrum kaldı, nüfus kaydı yok muydu da devlet bunu tespit edemedi.

3.H.K.G.’nin 13 yaşında nişan,14 yaşında düğünü yapılırken güvenlik güçleri bunu neden engellemedi. Engellemesine kimler veya ne mani oldu. Hastanedeki kemik yaşı tespitinde H.K.G.’ nin yerine 21 yaşındaki bir kadının sokulmasına kim izin verdi, bu olayı kimler organize etti

5.14 yaşındaki çocuğun kemik yaşı testinde 21 çıkmasına karşın soruşturmayı savcı neden kapattı.

6. Aile bakanı olaydan 2 yıl önce haberdardı neden o zaman müdahil olmadı.

7. Gülen faciasının, Adnan Oktar garabetinin, uşşaki bilmem nesinin, bademleme rezaletinin de etkisi ile hem cemaatlerin varlığı realitesinin göz ardı etmemek, hem de yanlışların çarpıklıkların merdiven altı oluşumların önüne geçmek adına yasama yürütme ve yargı tarafında hiçbir şey yapılmadı.

8. Dine ne ödettiğinizin farkında mısınız? Siyaset şaşkın özellikle iktidar nerede duracağını kestiremiyor. Tarafsız gibi davranıyor. Çünkü ne İsmail Ağa cemaati, ne menzil cemaati küstürülmek istenmiyor. Diğer tarikat ve cemaatler taraf olmama tercihinde oysaki böyle bir durumda taraflı tarafsız top yekûn karşı çıkması gerekirdi.6 yaşındaki bir çocuğun oyunlar oynaması gülmesi, eğlenmesi gerekirken bu çocuğun geleceği elinden alındı. Çocuk istismarı bizim bu karanlık zihniyetle mücadelemizin ana unsurudur. Bu istismarı meşrulaştıran herkesin karşısındayız.

Elinde kılıçla mihraba çıkarak Cumhuriyete hakaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e küfürler yağdıran diyanet işleri başkanı Ali Erbaş nerdesin bu mide bulandıran olaya söyleyecek bir sözün yok mu?

6 yaşındaki kıza tecavüz edenler ve ettirenler, tutuklanıp yargı önüne çıkartılmıyorsa, cehaleti, hurafeleri, sapık fikirleri Milet’e “Din diye rahatça pazarlayanlar” biliniz ki bağnazlığa güç veren hatta onu uçuran mevcut iktidardır. Ve yine biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler memleketi olmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “vatanı korumak, çocukları korumakla başlar” sözü ne kadar önemli ve ehemmiyetlidir” şeklinde konuştu.

KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİNDE TC NİN KALDIRILMASI

Geçtiğimiz gün İYİ Parti Meclis Üyesi grup başkan vekili Kazım Yücel’in gündeme getirdiği Erciyes Üniversitesi’nin giriş kapısında T.C ibaresinin yer almamasına yönelik “Hayırdır beyler, maliyeti yüksek olduğu için mi kaldırdınız diyen Apaydın sözlerine şöyle devam etti; “Kayseri Erciyes üniversitesi Sabancı kültür merkezi tarafındaki merkezi kapısı yenilendi. Eski kapıdaki TC ibaresinin yeni kapıda yer almadığı görüldü. Hayırdır beyler. Maliyeti yüksek olduğu için mi kaldırdınız? Üniversite 2 girişindeki TC’ yi kaldıranlar sizi bu davranışa hangi sebep itti. Milliyetçi, maneviyatçı, yerli ve milli idiniz. Yerli ve milli olmanın yolu TC’ yi kaldırmaktan mı geçiyor. TC’nin neyinden rahatsız oldunuz. Yoksa yeni bir açılım sürecine girdik de haberimiz mi yok. TC bu ülkede bağımsızlık, özgürlük, ilim, bilim, medeniyet şan ve şerefin sembolüdür. Unutmayın ki burası Türkiye cumhuriyetidir.

Editör: Haber Merkezi