MHP Melikgazi Meclis üyesi İrfan DURSUN ve MHP Melikgazi İlçe başkanı Ertuğrul YÜCEBAŞ ın Toplu taşıma zam oranlarına tepki olarak yaptıkları açıklama

MHP Melikgazi meclis üyesi İrfan DURSUN ; Toplu taşıma ya yapılan zamların okulların açıldığı döneme denk getirilmesi manidar ve üzücü. İstanbul’da bir öğrenci 1.15 Tl den ,1.25 Tl ye yükselirken ,Kayserimizde 1.15 Tl den ,1.40 Tl ye yükselmesi kabul edilir gibi değildir..Maliyetlerdeki artış örnek gösterilerek % 14 ile , % 25 oranında zam gerçeği yansıtmamaktadır. Kayserimizde Su, elektrik ve ulaşımda yapılan zamlar bu kurumların kar oranlarından vaz geçmediklerini gösteriyor. Halka hizmet, hakka hizmet düsturu olması gerekirken, ne yazık ki halka hizmet etmesi gereken kurumlar hep kar ederek ciddi gelirlerle bütçe oluşturuyor. Maliyetlerdeki artışlar la yapılan zam oranları gerçeği yansıtmamaktadır. Son yapılan araç vergi zamları da tıpkı kayserimizde yapılan toplu taşıma zamları gibi izahata muhtaçtır.

MHP Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul YÜCEBAŞ ; Büyükşehir belediye başkanı Mustafa Çelik 2017 ulaşım yılı olacak demişti,anlaşılan 2017 yılı ulaşımda yapılacak kar oranları ile elde edilecek gelirlerden bahsetmek istemiş. Memura işçiye, Emekli dul ve yetime yıllık 4 + 3,5 vereceksiniz verdiğinizi fazlası ile geri alacaksınız, halkın aklı ve izanı ile alay etmeyin. Şehrimizde tek binişle halkımızın ulaşamayacağı terminal, Devlet hastanesi, Adliye, ünüverste gibi yerlere ulaşmalarında kolaylık sağlanması gerekirken mevcut keşmekeşliğe zamlarla takviye de bulunmak akıl tutulmasıdır. Kayserimizin diğer büyük şehirlerdeki toplu taşıma ücretleri ile kıyaslandığında başı çekmesi şehrimiz açısından utanç vericidir. Yapılan zamların İstanbul büyükşehir toplu taşıma ücretleri ile yarışır durumda olması maliyetlerdeki artış oranları örnek gösterilerek kapatılmaya çalışılması gerçekleri gizlemekten öteye gitmez. Toplu taşımada yapılan bu artışlarla zaten zor durumda olan asgari ücretle çalışan ve memurumuzun maliyetleri ve aldıkları zam oranları düşünülürse, evlerinden çıkmamaları, özel işleri için toplu taşıma araçlarını kullanmaları, misafirlik ve ziyaretlerde bulunmaları çok zor görünmektedir. Bu zamlarla 4+3,5 la verilen yıllık zam oranları aynen kaşıkla verdiğini kepçeyle almak benzetmesinden öte gitmemektedir. Yıllardır insanımıza doğumdan ölüme kadar tüm hizmetlerde varlık sebebi olan Kayseri belediyemizin son yapılan zamlardan vazgeçmesi yeni düzenlemelerle kabul edilebilir bir orana çekilmesi gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi