Bir TV kanalının düzenlediği "21. Yüzyıl Belediyeciliği Yerel Yönetimler Zirvesi"  AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki zirveye katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de adeta dönüm noktası gibi belirli tarihler olduğunu belirten Özhaseki, “Mesela 1946 tarihini hiç kimse unutmaz. Türk siyasal hareketleri veya demokrasi tarihini bilen herkes 46’lardaki çok partili sisteme geçişten bahseder. Belediyecilikte de devrim gibi, dönüm noktası olan tarih 1994’tür. 94’e kadar yapılaşma, hizmetten öte insanların farklı amaçlar taşıyarak belediyecilik yapması gibi sürer gider. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’da, ben de Kayseri’de adaydım. Ortaya ‘biz, hizmet edeceğiz, eser ortaya koyacağız, gece gündüz demeyeceğiz, kimseyi de ayırmayacağız, çalışacağız’ diyerek çıktık.

Biz böyle başladık, hizmet belediyeciliği nasıl yapılır her yerde güzel örnekler ortaya konuldu. AK Parti iktidar olunca arkadaşlarımız şehirlerde büyük işler yapmaya başladılar.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYECİLİKTE FARKLI BİR MODEL ORTAYA KOYDUK”

Özhaseki, belediyecilikte farklı bir model ortaya koyduklarını vurgulayarak, “İktidar olduktan sonra büyük projeler yapmaya başladık. O dönemde Erciyes’te kayak merkezi yaptım, Kızılırmak üzerine baraj yapmak istiyorum dedim, izin vermiyorlardı, baraj yaptım, raylı sistem getireceğim, param var, lütfen izin verin diye kaç tane dilekçem var, hayır getiremezsin diyorlardı. İktidar olunca bütün bunlara izin aldığımız bir dönem başladı. Çok büyük projeler yaptık, şehirlerin eli yüzü ortaya çıktı, Avrupa ile yarışır şehirler olmaya başladı.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönül belediyeciliği anlayışına vurgu yapan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarlar altını çizerek söylediği bir şey var, o da gönül belediyeciliğidir. Tevâzuyu da asla bizim ihmal etmeden işlerimizi yapmamız gerekiyor. AK Partili belediyeler olarak bizim sloganımız var. O sloganımız şu: Belediyecilik olarak bizler insanlığa hizmet edeceğiz, kim varsa, hiç kimseyi dışlamadan, toplumdaki kim varsa hizmet edeceğiz. Mahlûkata şefkat edeceğiz, yaratılmış ne varsa, Allah bir denge üzerine yaratmıştır, ne fazla ne eksik, çevrecilik de budur, taşa, toprağa saygılı bir şekilde biz merhametli davranacağız. Ve sonunda da tevâzuyu elden asla bırakmayacağız.”

“HİZMET ANLAYIŞI YERİNE, ALGI BELEDİYECİLİĞİ YAPIYOR”

Muhalefetin algı belediyeciliği yaptığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Türkiye’de 1390 belediye var, 807’si AK Partili, 230 belediye MHP’li, yani Cumhur İttifakı’na ait 1037 belediye var. Nüfusun ilçe, belde ve köy bazında yüzde 70’lerine bizler hizmet ediyoruz. Girdiğimiz 4 seçimdir birinci partiyiz. Son seçimlerde yüzde 44,5 oyumuz var. Vatandaş 4 seçimdir bize güveniyor, bize oy veriyor. Yeni dönemde muhalefet tarafından başka bir belediyecilik tarzı ortaya çıkmaya başladı. Bizim bildiğimiz hizmet anlayışı yerine, algı belediyeciliği, sosyal medya rüzgârına dayalı belediyecilik anlayışı, hizmet etmedikleri halde ediyormuş gibi bir havayla işi devam ettiriyorlar. Bu kısa sürede biter, yalanlar, algılar hepsi geçici, geride yaptığınız hizmet kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi