AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, TV Kayseri ekranında Ömer Faruk Hamurcu ve Murat Metiner’in sunduğu “Gündem Özel” programına konuk oldu.

Programında başında Özhaseki, iki gün önce Konya Şehir Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kardiyoloji Doktoru, Kayserili Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet diledi. Karakaya’nın ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı mesajlarını ileten, cinayetin ve şiddetin hiçbir mazereti, gerekçesi olamayacağını ve kabul edilemeyeceğini söyledi.

“BU SEÇİM, MAZLUMLARIN SEÇİMİDİR”

2023 seçimlerinin önemine vurgu yapan Özhaseki, “Bu seçim ümmet-i Muhammedîn, mazlumların seçimidir. Son 20 yıllık iktidarımız döneminde çok kazanımlarımız oldu. Bu kazanımlarımızı kaybetmemek için, bu seçimin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“SOKAKTA GÖRSELER BİRBİRİNE SELAM VERMEZLER”

Muhalefetin erken seçim taleplerini anlamsız bulan Özhaseki, “Bunlarda zihniyet hep aynı. Seçimi kaybettikleri günün ertesinde erken seçim isterler. 20 senedir zaten sırtları yerden kalkmıyor. Şimdi de hırsla, öfkeyle hareket edenlerle yan yana geldiniz. 7’li masa memleketin hayrına hiçbir konuda da ittifak halinde değiller. Sokakta görseler birbirine selam vermezler.

Emin olun, bütün dünyaları, bütün fikirleri farklı. Sadece AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı için bir aradalar. Elbette onlara, PKK’lıların güdümünde bir araya gelmenin hesabını millet soracaktır. FETÖ artıkları ile bir araya gelmenin hesabını millet soracaktır” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KAYSERİ’DE 51 MİLYAR TL’LİK AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENLERİNE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Temmuz’da Kayseri’de toplu açılış ve temel atmalara katılacağını vurgulayan Özhaseki, “Kayseri’de 4 milyar TL’nin üzerinde belediyelerimizin toplam açılışları olacak. Hem kamunun hem belediyelerin hem de özel sektörün yapmış oldukları tamamı 28 milyar açılış, 23 milyar da temel atmalar olmak üzere burada 51 milyarlık temel atma ve açılışlar var. Çok şükür Kayserimiz’de sıkıntı yok” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP’li belediye başkanlarının söylediği yalanları ortaya çıkardıklarını ifade ederek, “İstanbul’a 2021 yılı içerisinde merkezi idareden

25 milyar, Ankara’da 9,3 milyar TL gitmiş. Ne eksiği, bekledikleri rakamların üzerinde gitmiş.

İstanbul, Ankara merkezi bütçeden gelir kralı, ne paraları kesilmesi. Bizim belediye başkanlarımız ve grup başkanvekillerimiz bundan sonra yalanlarını yüzlerine çarpacaklar.

CHP’li belediyelerin olduğu her bir şehre gidecekler, şehirlerin sorunlarını konuşacaklar.

Ankara’dan sonra sırada İzmir var. 2023 seçimlerinden sonra yerel seçimler başlıyor, herkes er meydanına çıkacak. Biz niye üst üste yıllardır Kayseri’de seçim kazanıyoruz. CHP’nin bizden önce Kayseri’de üç dönemi vardı, millet yan yana getirdi, kıyasladı ve onlara notunu verdi. O yüzden yıllardır yüzde 10 diliminde kaldılar. Kayseri’de o kadar çok yatırım var ki, öyle bir gelişiyor ki, Kayseri’deki AK Parti karşıtlarının işi çok zor. CHP’li arkadaşlara diyorum ki; ‘Kayseri’nin bir ilçesini, Ankara ya da İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ile kıyaslayalım. Hangisi daha çok hizmet üretmiş.’” şeklinde konuştu.

Özhaseki, programın sonunda tüm İslam aleminin bayramı kutladı. Bayramların huzurun, sevincin, kardeşliğin her zaman öne çıktığı güzel günler olduğunu belirten Özhaseki, Kurban Bayramı’nın İslam Âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, sevgi, mutluluk, esenlik ve sağlık getirmesini temenni ederek, sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi