Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Paris saldırısı, yıllardır süregelen İslamofobiyanın bir sonucudur. Saldırgan olduğu söylenen kişiler, operasyonla öldürülmüşlerdir. Saldırgan 2 kardeşin öldürülmesini de tasvip etmiyoruz" dedi.

SP Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘Halkla Kucaklaşma Programı’ kapsamında Kayseri’ye gelen Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimine büyük önem verdiklerini söyledi. Paris'te mizah dergisine yapılan saldırıya da değinen Tongüç, şunları söyledi:

"Saadet Partisi olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğunun da tespit edilerek gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Paris'teki yürüyüşe katılmasını da eleştiren İlyas Tongüç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Ahmet Davutoğlu bu programa katıldı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aynı safta yürüdü. Bu yürüyüşün hemen arkasından Hz. Peygamber (a.s.) hakkındaki hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılması, hem tahrik ve provokatif, hem de batının çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir. Paris’te yaşanan saldırı, bir sonuçtur. Yıllardan beri süregelen İslamofobiyanın bir sonucu olarak böyle bir facia yaşanmıştır. Biz bu gibi terör olaylarını tasvip etmiyoruz."


Editör: Haber Merkezi