MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı ve Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş, şube yöneticileri ve üyelerin hazır bulunduğu ziyarette MAZLUMDER’in kurulduğu günden bugüne Kayseri ve Türkiye’de ki faaliyetleri konusunda bilgiler verildi.

Kayseri MAZLUMDER Şubesi’nde 30’dan fazla Sivil Toplum Kuruluşu’nun temsil edildiğini bildiren Ahmet Taş, Yaşar Karayel’e Sivil Topluma verdiği destek için minnettar olduklarını dile getirdi.

Birlikte çay içilerek sohbet edilen bir ortamda geçen ziyarette MAZLUMDER İdareci ve üyeleri Yaşar Karayel’e ziyaret için teşekkürlerini bildirirken Türkiye-Almanya ve AB ilişkileri, görevden alınmalarına rağmen haklarında iddianame hazırlanıp suç isnat edilemeyen FETÖ şüphelileri, Ak Parti’de dile getirilen kadro değişiklikleri, sivil toplum temsilcilerinin Ak Parti kadrolarında yer alabilmesi konusunda yapılan çalışmalar hakkında bir dizi sorular yönettiler.

Usta siyasetçi ve sivil toplumcu Yaşar Karayel ziyarette yaptığı konuşmada, MAZLUMDER Kayseri Şubesi’ne davet ve ev sahipliği için teşekkür ettiğini bildirdi. İnsan Haklarının savunulması konusunda bugüne kadar yaptığı çalışmaları takdirle karşılayıp takip ettiğini teşekkür edip kolaylıklar dilediğini söyledi.

Almanya dahil AB ülkelerinin bir kısmında seçim dönemi yaşandığını, seçim döneminde seçmenlerin oyunu almak için bazı partilerin ve idarecilerin Türkiye aleyhine siyaset yaptıklarını bildiren Karayel, bunun arkasında Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gelişmesinden zarar görecekleri endişesinin de yattığını dile getirerek, Avrupa’da ki seçim dönemleri sonunda Türkiye AB ilişkilerinin normal seyrine döneceğini söyledi.

Türkiye’de yüz kızartıcı suçu olmayan, mesleğinde ehliyetli, her vatandaşın Ak Parti’de siyaset yapma hakkı olduğunu da ifade eden Karayel, yorgunluk sebebiyle Ak Parti kadrolarının yarı yarıya yenileneceğini bu ortamda sivil toplum temsilcilerinin de gerekli şartları taşımaları halinde Ak Parti kadrolarında siyaset yapmak için müracaat edebileceklerini bunun önünde herhangi bir engelin olmadığını hatırlattı.

Türkiye’nin geleceği için sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve devlet kurumlarının işlerini, görevlerini iyi ve başarılı yapmak zorunda olduklarını söyleyen Karayel, sivil Toplum kurumlarının mutlaka gençlerle ilgilenmeleri ve her kurumun gençlik komisyonu olması gerektiğini vurgulayarak ülkeyi geleceğe taşımanın genç kadrolar ile yapılmasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Dost ortamında oldukça verimli geçen ziyaretin sonunda! Usta siyasetçi Karayel, MAZLUMDER yöneticileriyle birlikte aynı katta ve binada bulunan Yeni Akit Gazetesi Kayseri Temsilciliği’ne de bir nezaket ziyaretinde bulunarak İl Temsilcisi Ahmet ŞAN, Ankara Temsilcisi Hacı YAKIŞIKLI, Ankara Temsilciliği İdari Amiri Mustafa ŞAŞMAZTÜRK ve diğer çalışanlara hayırlı olsun deyip başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi