Yeniden Refah Partisi 2’nci Olağan Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. “Yeniden Refah ve Yeniden Erbakan” sloganıyla gerçekleştirilen kongrede bin 225 kayıtlı delege, partiyi 2023’teki seçimlere taşıyacak yönetimini belirleyecek. Fatih Erbakan’ın tek aday olduğu kongrede, 50 üyeli Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Kongrede konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, siyaseti makam ve rakam için değil Allah rızası için yaptıklarını söyledi. Siyaseti ticaret olarak, ibadet olarak, Yedi milyar insanın dünya ve ahiret saadetine vesile olmak için yaptıklarını dile getiren Erbakan, “Yeniden büyük Türkiye öncülüğünde aynı ecdadımızın yaptığı gibi bütün yeryüzünde adil bir nizama hakim kılmak için siyaset yapıyoruz. Erbakan hocamızın vefatı sonrasında meydana gelen gelişmeler neticesinde ortaya çıkan milli görüşün siyasi alandaki temsil sorunu, bundan dört yıl önce 23 Kasım 2018’de Yeniden Refah Partimizin kurulmasıyla sona ermiştir. O günden itibaren geçen 4 sene içerisinde seçimlere girme hakkımızı bir sene gibi kısa süre içerisinde elde eden, 81 il 900’den fazla teşkilatlanmamızı ve il ve ilçe kongrelerimizi en büyük kalabalıklarla icra etmemiz, 300 yüz bin yeni üye kaydedilmesi, 1’nci olağan büyük kongremizi aynı bugün burada olduğu gibi Türk siyasi tarihinde eşine rastlanmamış bir şekilde gerçekleştirmemiz, binlerce mahalle ve köy teşkilatının kurulması, bütün il ve ilçelerimizde hanım ve gençlik teşkilatlarımızın kurulması gibi sayısız başarılara imza attık. Biz bu noktaya medya rüzgârlarıyla, dış güçlerin desteğiyle, holding patronlarının desteğiyle, iktidar gücüyle, hazine yardımı alarak gelmedim. Bazı partileri yaptıkları gibi cilalayıp parlatma operasyonları sayesinde bu noktaya gelmedik. Biz bu noktaya Cenabı Allah’ın yardımlarıyla davamızın bereketiyle ve fedakâr dava erlerinin hayreti ve terlemesiyle geldik. Bundan sonrada adım adım kararlı bir şekilde iktidara yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘İKTİDARIN EMEKLİLİK ZAMANI GELMİŞTİR’

Gerçekleşen kongre ile birlikte seçim hazırlıklarına fiilen başladıklarını duyuran Erbakan, “Artık çare var, artık hayrın kendisi var, artık Yeniden Refah var. Bundan böyle ehvenişerlere mecbur değiliz, hak geldi batıl zail oldu. Su görüldü teyemmüm bozuldu. Buradan açıkça ilan ediyorum. Metalleri yorulmuş, boyaları dökülmüş, artık bu ülkeye, bu millete verecek bir şeyi kalmamış olan mevcut iktidarın emeklilik zamanı gelmiştir. 6 benzemezin bir araya gelmeye çalıştığı masa başındakilerle, iktidarda bulunan kasa başındakilerin milletimize verecek bir şeyi yoktur. Milletimize umut olmaları mümkün değildir. Yeniden Refah Partimiz ise 81 ilimizde, üretim, istihdam ve ihracata yönelik 681 refah projesiyle ekonomik anlamda bağımsızlığımızı sağlayacak olan bir senede 150 milyar dolarlık milli kaynak paketleriyle katma değeri yüksek, milli teknoloji hamlemizle milli siyaset kurullarımızın hazırlamış olduğu her bakanlık için ilk 100 gün icraatlarımız ve planlamamız ile ehliyetli, dürüst, liyakatli kadrolarıyla Türkiye’mizi yönetmeye ve yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük bir Türkiye kurmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

‘MİLLETİMİZ YENİDEN REFAH DİYOR, AKIN AKIN YENİDEN REFAHA KOŞUYOR’

Hiçbir ittifakta yer almayacaklarını ifade eden Erbakan, “Bize her fırsatta hangi ittifakta yer alacaksınız diye soruyorlar buna cevaben diyorum ki; ne ittifakı yahu, milli, görüş yanardağ olmuş, patlıyor. Milletimiz yeniden refah diyor. Akın akın yeniden refaha koşuyor. Milletimiz hep bir ağızdan Yeniden Refah diyor, akın akın Yeniden Refaha koşuyor. Yeniden Refah Partisi’nin, Amerikalarda, İngilterelerde icazet arayışı olmamıştır. Yeniden Refah Partimiz milletimizden gizli görüşmeler yapmamız, hazır masalara oturmamıştır. Yeniden Refah partimiz gücünü yalnızca Cenabıhak’tan ve aziz milletimizden almaktadır. Hedefimiz tek başına iktidar olmak, milli görü prensipleriyle projeleriyle ülkemizi yönetmek, bu milleti yeniden feraha ve refaha kavuşturmaktır” diye konuştu.

‘İMAM HATİP OKULLARI, KURAN KURSLARI AÇILDI AMA 22 TANE LGBT DERNEĞİNE MÜSAADE EDİLDİ’

Ak Parti İktidarını yapmış olduğu birtakım politikalarda sınıfta kaldığını söyleyen Erbakan, “20 yıllık Ak Parti iktidarı, döneminde birtakım hizmetler yapılmış olmakla beraber ekonomi başta olmak üzere, hukuk ve adalet, dış politika, sosyal politikalar, eğitim, Başbakanlık hususlarının hemen hepsine maalesef sınıfta kalmıştır. Ayasofya açıldı, başörtülü bakanlarımız, milletvekillerimiz, büyükelçilerimiz oldu ama paylaşımda adaletten, yönetimde adaletten, yargıda adaletten eser kalmadı. İHA’lar SİHA’lar yapıldı, yerli, otomobil için bir adım atıldı ama aynı zamanda Erbakan hocamızın koşmuş olduğu, fabrikalar, sanayi tesisleri satılarak yok edildi. 21 senede tam 550 milyar dolar faize aktarıldı. Ak parti döneminde taksime cami yapıldı, imam hatip okulları, kuran kursları açıldı ama aynı zamanda 22 tane LGBT derneğine müsaade edildi. 6284 kanunla ailenin temeline dinamit kuruldu. Ak parti iktidarı dünya 5’ten büyüktür dedi ama aynı zamanda Amerika’nın Orak işgaline destek oldu. NATO’nun Libya operasyonuna destek oldu. Büyük Ortadoğu Projesine destek oldu” şeklinde konuştu.

‘MİLLETİN ADALET MEKANİZMASINA DUYDUĞU GÜVEN ARTIRILACAK’

Yeniden Refah Partisinin iktidara geldiği zaman “Öncelikle milletimizi rahata erdireceğiz” diyen Erbakan vaatlerini şu şekilde sıraladı: “Dar gelirli milyonların alım gücünü ve refah seviyesini artıracağız. Ardından ekonomiden, sanayiden ihracata, tarımdan hayvancılığa, enerjiden madenciliğe, devasa yatırımlara başlayacağız. 81 ilimizde 681 refah projesini hayata geçireceğiz. Refah Partisi iktidarında borç, faiz, zam, vergi ekonomisi yerine üretim, istihdam, ihracat ekonomisi modeli uygulanacak. Tarımda tüm kotaları derhal kaldıracağız, tarım ürünlerine en yüksek taban fiyatlarını vereceğiz. Çiftçinin kullandığı elektrik ve mazottaki vergi almayacağız. Çiftçinin tüm girdileri devlet olarak sübvanse edeceğiz. Bununla birlikte yerli tohum, yerli gübre ve yerli tarım ilacımızı üreteceğiz. Dış mihrakların GDO’lu ürünler ve yapar et gibi projelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Gazi Meclisimizi güçlendirecek şekilde revize edilecek, Meclisimizin ‘yasama’ ve ‘denetim’ fonksiyonlarına yeniden işlerlik kazandırılacak. Ne yargının yönetenler üzerindeki vesayetine ne de yönetenlerin yargı üzerindeki vesayetine müsaade etmeyeceğiz. Yeniden Refah iktidarında kuvvetler ayrılığını en etkin bir şekilde tesis edeceğiz. Din, dil, ırk, gelir ayrımı gözetmeksizin herkesin kul haklarının teminat altına alınması sağlayarak milletin adalet mekanizmasına duyduğu güven artırılacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi