AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Kartal Şehitliğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yıldız:

“Bugün 15 Temmuz ve çok anlamlı bir gün ve bugün Kayseri’de bunu hep beraber Edirne’den Kars’a Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar Türkiye olarak idrak edeceğiz. Yakın siyasi tarihimizde ufkumuzda olmayan bir insan tiplerinin bir araya gelmesiyle beraber FETÖ grubunun yaptığı bir kalkışmaydı. Hem gençlerimize hem milletimize önümüzdeki uzun zaman içerisinde örnek olabilecek tarihimize kazınacak bir dönüm noktasıydı. Eğer başarılı olsalardı hiçbirimiz şuan ki ortamımızda olamayacaktık. Ve Türkiye bu haliyle kalamayacaktı hedefleri buydu. Ama Allah’a şükürler olsun ki bize lütfetti ve Türk milletinin kahramanlığını bir kez daha görmüş olduk. Hiç kimsenin temenni ve isteği bu değildi, ama böyle kalkışmalara yol açıldığında verilecek cevap çok açık ve netti. Kayseri halkı yine bugün bu heyecanı inşallah hissedecek ve yaşayacak. Meydanları dolduran binlerce vatandaşımız bunu geçmişten geleceğe taşıyacak. Her zaman rahmet ve minnetle andığımız şehitlerimizi Kartal Şehitliği’nde bir kez daha anıyoruz. Kendilerine çocuklarımızın ve kendilerimizin istikbalimizin, istiklalimizin her birine borçlu olduğumuzu bir kez daha söylüyorum. Ailelerine tekrar taziyelerimizi ve baş sağlımızı iletiyorum. Gazilerimize şükran borçluyuz, 2 bin 200’den fazla gazimiz bizzat orada yaralandı binlerce vatandaşımızda orada bulundu” dedi.

Aynı kaptan yemek yiyen insanların ihanetinin defterlerinde yazmadığını söyleyen Yıldız: “Asil bir millet, dinine diyanetine gösterdiği hürmetin saygının ve kalpten hissettiği bütün duyguları tezahür ettiği bir yapıydı. Tekrar söylüyorum bizim ufkumuzda böyle bir insan tipi yoktu. Beraber yemek yediğiniz beraber namaz kıldığınız insanların ihanet etmesi bizim defterimizde yoktu. O yüzden inşallah kalben ve zihnen derleneceğiz, toparlanacağız. Çünkü Türkiye yalnızca ekonomi ve siyasetiyle değil, aynı zamanda aklıyla kalbiyle zihniyle basireti ve ferasetiyle bütün sağduyularıyla büyüyor. Burada bugünlerde göstermesini de çok iyi şekilde bildi. Biz böyle günlerin olmasını hiç temenni etmeyiz ama olduğunda da verilecek cevap son derece çok netti. Tekrar milletimize teşekkür ediyor ve Allah’ımıza şükrediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi