Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimin öne alınabileceği imasında bulunmasının ardından kulisler iyice hareketlendi. Siyasetin gündemi ise hangi partinin hangi ittifak içinde yer alacağı meselesi. YRP Kayseri İl Başkanı Önder Narin, partisine gelen ittifak teklifi hakkında konuştu.

Seçimden zaferle çıkacaklarını iddia eden Narin, “Yeniden Refah Partisi’nin gelmiş olduğu konum ve strateji gereği, bütün partiler, ittifaklarla görüşmeye başladı. Cumhur İttifakı tarafından Yeniden Refah Partisine biraz daha sık bir şekilde görüşmeye geliniyor. Ve ‘Artık Cumhur İttifakına katılın’ diye teklifler geliyor. Bu normal ama şu an için herhangi bir anlaşma veya Cumhur İttifakıyla birlikte yürüyeceğiz gibi bir anlaşma ve konuşma olmadı. Genel merkezimiz ne karar verdiyse bizler de il teşkilatı olarak çalışmalarımızı seçime kadar sürdüreceğiz. Ama biz diyoruz ki Yeniden Refah Partisi tek başına kendi bayrağı ve ismi altında seçime girecektir. Ve seçimden zaferle çıkacak diyoruz. Biz bu yönde teşkilatlarımızla çalışmaya halen devam ediyoruz. Ama Genel Başkanımız neyi doğru görüp talimat verirse biz de o doğrultuda inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İttifak iddiaları şu anda sadece Ankara üzerinden devam ediyor. Bize yansıyan herhangi bir durum yok. Biz Genel Başkanımızın kararını bekliyoruz. Bu süreçte de seçime tek başına girecek gibi çalışmalarımızı aynı hız ve şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜK BİR OY ORANIYLA SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ’

Seçime girip büyük bir oy oranıyla kazanacaklarını belirten YRP’li Narin, “Cumhur İttifakına katılım söz konusu olursa oy oranı ve vekil dağılımı konularını Genel Başkanımız karar verdikten sonra konuşalım. Bizim buradan yorum yapmamız pek doğru olmaz. Biz YRP olarak 3 yıldır dediğimiz gibi ‘Tek başımıza seçime girip büyük bir oy oranıyla seçimden zaferle çıkacağız’ sözümüzün arkasındayız. Bu konuyla ilgili de ittifak olursa ondan sonra bir değerlendirme yaparız. Ama biz şu anda tek başımıza YRP’yiz ve bu konuda değerlendirme yapıyoruz” şeklinde konuştu.

‘HERKES, PARTİMİZE ÜYE OLMAK İÇİN YARIŞIYOR’

Üye sayısı ve potansiyelinin geçen yıla oranla 2-3 kat arttığını ifade eden YRP’li Narin, “Türkiye genelinde en çok üye kaydeden parti AK Parti’den sonra Yeniden Refah Partisi. Türkiye genelinde 54 bin küsur yeni üye kaydımızla 2’nci sıradayız. Biz de bu durumdan çok memnun ve gururluyuz. Yeniden Refah Partisinin yükselişi hızla devam ediyor. Seçime kadar da bu yükseliş hızla devam edip seçimde de bir zaferle taçlandıracağız. Türkiye’ye yansıyan bir resim var. Bizim üyelik sayımız ve potansiyelimiz geçen yıla kıyasla 2-3 kat artmış durumda. Herkes üye olmak için yarışıyor gibi bir durum söz konusu. Bu durumun da seçimlere hazır olduğumuzun bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi