1977 Yılından bu yana bütçe görüşmelerini izler, konuşmacılara bakarım.

İlk kez, evet ilk kez bir muhalefet partisi lideri çıktı ve iktidar partisi ile yancısı olan partilerin milletvekillerinin vicdanına hitabetti.

“Bazı yasalar için el kaldırdıktan sonra eve gittiğinizde çocuğunuz size sormuyor mu?” dedi.

Sanırım, CHP Liderinin dün akşam mecliste yaptığı konuşmadan sonra çok sayıda iktidar yandaşının aralarında fısıldaşıp, “Adam haklı yahu” dediklerini duyar gibiyim.

Mesela şu bölüm;

“Saray ve şurekası ülkeyi batırınca, para peşinde koştu. Düzgün kimse yatırım yapmayınca kap karanlık bir şeye izin verdiler. Yeni bir yasa çıkardılar. Paranın nereden geldiğini kimse sormayacak. Parayı getir nasıl getirirsen getir.

Koca Türk devletini mafya bozuntularına çamaşırhane yapanların Allah bin belasını versin. Çünkü bir kereye mahsus yapmadılar. 2016'dan beri soru sormayacağım yeter ki getir. MASAK devreye girdi, MASAK'ı devre dışı bıraktılar. Türkiye'yi gri listeye aldılar.

Bu ülkeye sadece para mı girdi? Hayır. Uyuşturucu parası sahibini de getirdi. Siz uyuşturucunun yolunu biliyor musunuz? Afganistan'dan geçen İran'dan giren uyuşturucuyu biliyor musunuz? Bilemezsiniz, çünkü sizin göreviniz el kaldırıp indirmek. Şu soruyu sorun: 10 yaşındaki çocuk uyuşturucuya nasıl alıştırılır?

Mafya lideri geliyor yurt dışından hesaplaşıyorlar. Baronlar burada at koştururken; araya fotoroman malzemesi giriyor. Emniyet güçleri paralize edildi. Emniyet güçlerine baskı yapılıyor. Mert emniyetçilerimiz bu fotoromancıdan bıkmış vaziyette.”

Ya da “Bize her şeyi Allah yaptırıyor” diyerek, Yüce Yaradan’a iftira atan zata yönelttiği şu sorular;

“Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? İddianameden çıkarılan sanıkların Soylu'nun oğlu ile ne bağlantısı var?

Tonlarca uyuşturucu geliyor ya. Sınırları yol geçen hanına çevirdiniz. Geliyor uyuşturucu, Türkiye'de satılıyor. Kimi yakalıyorsunuz? Torbacıyı. Sorun torbacı da değil, onları kullananlar da.

Ben uyuşturucudan şikayet ediyorum, siz baronları savunuyorsunuz. Siz nasıl yapıyorsunuz bunları? Siz hiç fakir mahallelere gidip anneleri dinlediniz mi ya? dinleyemezsiniz.”

Yetmedi, içine bakmadan el kaldırdıkları kanunlarla bu ülkede mafyanın, kirli parsının nasıl temizlendiğine dikkat çekti ve İktidar Şürekasının yolsuzlukları hakkında nasıl soruşturma açılamadığının nedenlerini anlattı.

Dedi ki;

“AKP ve MHP'li vekillerin iradesi ile bir kanun çıktı buradan, yolsuzlukları meşrulaştıran bir kanun. Sizin haberiniz bile yok. Çünkü siz sadece el kaldırıp indiriyorsunuz. İradesini kiralayan kişi parlamentoda milletvekilliği yapamaz. Kanunun adı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında KHK'nin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun. Buradan geçti bu. Şimdi soruyorum: Aldığınız aylık helal mi arkadaşlar? Şimdi Anayasa Mahkemesi'ne sesleniyorum. Bu ayıbı kaldırın. Gazi Meclis diyorsunuz, hangi Meclis'te yolsuzlukları meşrulaştıran kanun çıktı? Bu Saray öyle bir kumpas kurdu ki size. “

Kanunu inceledim.

Tek kelimeyle, iktidarın OHAL Döneminde el koyduğu şirket, tesis ve kurumlara atanan ve haklarında onlarca iddia bulunan soytarılar hakkında idari, adli soruşturma yapılamayacağını hüküm altına alıyor.

Yazıklar olsun be.

Sadece 2022 yılında, muhalefetin meclise getirdiği, tamamı bu ülke için, bu millet için elzem olan 70 kanun teklifi iktidar ve yancısı tarafından reddedilmiş.

Haydi onu geçtik.

Yahu emekliye iki dini bayramda ödediğiniz, bir tık nefes aldıran para var hani.

Bin 100 lira.

Muhalefet dedi ki, “Gelin bu ikramiyeyi 1500 lira yapalım..”

Onu bile kabul etmediniz.

Tamam çocuklarınız, test kiti, yemekhane ve balon uçurma işine gömüldü görmediler.

Emekli babanız, annenizde mi yok, size sormadı mı, “Evladım neden bize 400 liralık ikramiye artışını çok gördünüz?” diye.

Gerçekten yazıklar olsun.

Gerçekten merak ediyorum, dün gece meclisten çıktıktan sonra evinize gidip rahat bir uyku çekebildiniz mi, vicdanınız buna izin verdi mi?