Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları Derneği tarafından, Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak kullanılan tarihi Gevher Nesibe Şifahanesi'nde Tamamlayıcı ve Destekleyici Bakım Uygulamaları Kongresi başladı.

Farklı meslek gruplarından üyelerin katılımı ile Manisa’da 24-26 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşen ‘Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi’nin ardından 27-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen 'Tamamlayıcı ve Destekleyici Bakım Uygulamaları Kongresi'nde özellikle hemşirelik alanında kanıttan uygulamaya aktarılabilecek tamamlayıcı ve destekleyici bakım uygulamaları ele alınıyor. Alanında uzman ve uygulayıcı olan konuşmacıların katılımı ile gerçekleşen kongrenin ilk günü kurslarla başladı. Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Taşcı kurslar hakkında bilgiler verdi. Taşcı; “Kongre’nin kurs programı kapsamında kursiyerlerimizi Kayseri Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde ağırlıyoruz. Burada toplam dört başlıkta kurs programı düzenliyoruz. Kurslarımız içerisinde aromaterapi, akupres, masaj ve reiki kursları var” dedi. Kurslara 130 katılımcının geldiğini belirten Taşçı, "Kongre programı kapsamı içerisinde toplamda 250 katılımcı ile bir arada olacağız. Hem hastalıkların tedavisinde hem de gelişen semptomların yönetiminde kullanabileceğimiz tamamlayıcı ve destekleyici uygulamalara ilişkin genel bir bilimsel çatı oluşturmayı hedefliyoruz. Sanatla terapi, çözüm odaklı yaklaşım, akupres uygulamaları ve bu alana özgü çalışan kişilerin sözel ve poster sunumları kongre kapsamı içerisinde yer alacak. 10 sözel 90 adet de poster bildiri sunumu kongre temasıyla yapılmış olacak" şeklinde konuştu.

Kongre çeşitli konferans ve panellerle 28-29 Mayıs tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Editör: Haber Merkezi