Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye'nin milli ilaç geliştirme hedefine yönelik iyi bir altyapıya ve çalışmalara sahip olan Erciyes Üniversitesi İlaç Uygulama Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Büyükkılıç’a Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile ERFARMA Müdürü Prof. Dr. Betül Aycan da eşlik etti. Başkan Büyükkılıç’a merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Çalış, Erciyes Üniversitesi’nin 43 tane araştırma merkezi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

“Bu merkezlerimizden bazıları özellikle çok ön plandadır. Aşı araştırma merkezimiz, ilaç araştırma merkezimiz, nano teknoloji merkezimiz gibi gerçekten büyük işler gerçekleştiriyoruz. Burada birçok ilaç geliştirme çabaları var. Biraz sonra laboratuvara geçerken siz de göreceksiniz. Sülük enziminden yeni bir ilaç geliştirme aşamamız var. Erciyes Üniversitesi olarak gerçekten büyük işler başarıyoruz.”

İLAÇ ENDÜSTRİSİNE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİREN TEK MERKEZ

Merkezin projelerini ve çalışmalarını Başkan Büyükkılıç’a tek tek anlatan Prof. Dr. Aycan da, Büyükkılıç’a merkeze olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, konuşmasında “8 tane üniversite-sanayi iş birliği projemiz var. Türkiye’nin ilk ilaç araştırma, geliştirme ve uygulamaları yüksek lisans ve doktora uygulaması programını başlattık. İlaç endüstrisine kalifiye eleman yetiştiren tek merkeziz. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz. Böyle çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda hızır gibi yetiştiniz. Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde her alanda yerli ve milli projeler ile yerli ve milli ürünlerin ön plana çıkmaya başladığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, ERFARMA’nın da Türkiye'nin milli ilaç geliştirme hedefine yönelik iyi bir altyapıya sahip olduğunu söyledi.

“DEVLET- MİLLET EL ELE EN GÜZEL ÖRNEĞİ DE KAYSERİ”

Büyükkılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, araştırma denilince akla gelen yegâne üniversiteden birisinin Erciyes Üniversitesi olduğuna değinerek şöyle devam etti: “Araştırma denilince yegâne çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Erciyes Üniversitemiz akla geliyor. İnşallah bu bağlamda üzerimize ne düşüyorsa yapma yönünde de dayanışma içerisinde gerekli desteklerimizi sürdürüyoruz. Gerek son güncel olarak aşı konusundaki, Erciyes Üniversitemizde yapılan çalışmalar, gerekse sizlerin de vurguladığı gibi buradaki ilaçla yapılan çalışmaların olması, merkezimizin ön plana çıkıyor olması da bizleri sevindiriyor. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde her alanda yerli ve milli projeler ön plana çıkmaya başladı. Bu uzay için de böyle, ilaç endüstrisi için de böyle, aşı için de böyle. Bunlar çoğaltılabilir. Erciyes Üniversitesi’nin sanayicilerle işbirliğinin de gündemde olması ve dayanışma içerisinde olması da bizleri sevindiriyor. İzole bir yapıdan birlikte hareket etme yaklaşımı, kaldı ki biz yerel yönetimler olarak, Kayserimizde çok şükür kamu kurum kuruluşlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, üniversitelerimizle, sanayicilerimizle adeta et ve tırnak gibiyiz.”

Şehirde birlik ve beraberliğin bereket olduğunu ifade eden Büyükkılıç, “Cumhurbaşkanımızı seviyor, ona güveniyor, ona destek veriyoruz. Onun önderliğinde ne yapılması gerekiyorsa biz varız diyoruz. Böyle bir şehre Sayın Cumhurbaşkanımız da her platformda sahip çıkıyor. Bize yardımcı oluyor. İnşallah üniversitemizi daha iyi yerlere taşımak, daha ön planda olmak, sizlerin başında bulunduğu bu kurumumuzu ya da Eczacılık Fakültemizi de bu noktaya taşımak görevlerimizin arasında. Bugünlerde buna çok büyük ihtiyaç var. Aşı ile ilgili çalışmaları söylediniz. Gurur duyuyoruz. Devlet- Millet el ele. En güzel örneği de Kayseri” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi