Kayseri Küçük Millet Meclisi tarafından Kocasinan Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli konuşmacı olarak katıldı. Benli, koronavirüs salgınına değinerek, “Koronavirüs salgınında sürece genel olarak baktığımızda şuan 4’üncü dalgayı bitirmiş durumdayız. Biliyorsunuz 1, 2 ve 3’üncü dalgalarda hep toplumsal sınırlamalarla yol alındı.

Dalgaların zirveleri toplumsal kısıtlamalarla düşürüldü. 4’üncü dalgada ise sadece bireysel önlemler olarak devam etti. Yani toplumsal bir kısıtlamaya gidilmeden 4’üncü dalga beklenildi. Çünkü aşılamada belli bir oranı geçmiştik. Bunun yansımalarını görmüş olduk. Her ne kadar vaka sayılarında belli bir sayıya ulaşılmış olsa da hastane yatan sayıları yüzde 10’lardan yüzde 3’lerin altına inmesi aşının hastaneye yatıştaki etkisinin en iyi göstergesiydi” diye konuştu.

"4'ÜNCÜ DALGAYA 'AŞISIZLARIN DALGASI' DEDİK"

Koronavirüs salgınına karşı aşı yaptırmayanların hastanelerde tedavi gördüğünü kaydeden Benli, “Yoğun bakımlara baktığımız zaman aşısız olanların yoğun bakımları doldurduğunu gördük. Yoğun bakımlarda yatanların yüzde 91’inin hiç aşı olmadığını, yüzde 4’ünün ise eksik aşı olduğunu düşündüğümüzde yüzde 95’i aşısını tamamlamamış kesimden oluşuyordu. Bize 4’üncü dalgayı konuşturan kesim aşısızlardı. O yüzden biz 4’üncü dalgaya 'aşısızların dalgası' dedik. Hastalık bir süre sonra kendiliğinden düşüşe geçmiş oldu. Kendiliğinden düşüş aslında pandemilerde balığın sırtını geçtiğimiz anlamına gelir” ifadelerini kullandı. (DHA)
 

Editör: Haber Merkezi