Doktor yoğunlu nedeniyle tam teşhis konulmuyor , vatandaş yanlış ilaç kullanımına yöneliyor diyen Eczacı Necati Karabulut ” insanlar genellikle komşularından veya başka mecralardan alığı bilgilerle ilaç kullanımına yöneliyor. Doktor yoğunlu nedeniyle tam teşhis konulmuyor , vatandaş yanlış ilaç kullanımına yöneliyor. Bu durum hem sağlık açısından hemde maddi külfet olarak bizlere sıkıntı vermekte” ifadelerini kullandı.

“İLAÇLARIN YAN ETKİSİ FARKLI HASTALIKLARA YOL AÇABİLİR”

Eczacı Necati Karabulut “ Hastalar doktor tavsiyesi üzerine ilaç kullanmalı . Eczanelere de danışabilirler. Hastalar genelde ilacı kesiyorlar , hasta tam tedavi olmuyor. Çoğu ilaç karaciğer , böbrek ve mide enzimleri tarafından alınıyor fakat bunlarında etkisi kadar yan etkisi de oluyor. Buda farklı bir hastalık sebebini tetikleyebiliyor. Bu nedenle doktor ve eczacı gözetiminde ilaç kullanılması gerekir” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIN KENDİ KAFALARINA GÖRE İLAÇ KULLANMAMALARI GEREKİYOR”

Eczacı Necati Karabulut “C ve D vitamini gibi ürünlere yönelim fazla oldu. Ek gıda alırken eczacılara danışılması daha uygundur. Vatandaşların kendi kafalarına göre veya internet ortamından edindikleri bilgilere göre ilaç kullanmaması gerekiyor. Özellikle internette takviye ve gıda ürünleri satılmakta fakat bunları kesinlikle kullanmamaları gerekiyor. Hekimlerine danışarak ilaç almalıdırlar” ifadelerini kullandı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi