Kayseri'de yaşayan Yusuf Emre Şimşek, böbrek hastası olarak dünyaya geldi. Geçen süreçte 5 yaşına gelen Şimşek, diyalize girmeye başladı. 10 yıldır diyalize giren Şimşek'e uygun böbrek bulunamadı. Hastalık sürecinde Şimşek'in sağ kolu felç oldu. Şimşek'in gönüllü olan babası Ramazan ile annesi Naime Şimşek'in şeker hastası olması nedeniyle böbrekleri nakil için uygun olmadı. Yusuf Emre Şimşek'e 10 yıllık süreçte uygun böbrek bulunamadı. Yaşadığı süreci anlatan Şimşek, "10 senedir idrar torbamda kaçak olduğu söylendi. Okula gidince, koşunca, yürüyünce çok zorluk çekiyorum. Haftada 3 gün diyalize geliyorum, 4 saat sürüyor. Ailemizde halamda diyalize giriyor onun da tek böbreklerinde sorun var. Benim bu hastalığı yendikten sonra hayalim okçu olmak. Nakil olunca Tozkoparan gibi okçu olmak istiyorum. İyi olacağıma inanıyorum. Benim gibi böbrek nakili bekleyen herkes de iyi olacağına inansın. Lütfen organlarınızı bağışlayın. Hayata tutunmak istiyorum" diye konuştu.

Çocuğunun sağlığına kavuşmasını isteyen baba Ramazan Şimşek ise, "İnsanın hayatı kayıyor, çok zor bir durum. Ana rahmindeyken idrar torbasında kaçak olduğu söylendi. En son 2008 yılında enfeksiyon, mantar kaptı böbrekleri iflas etti. Oğlum yarı felç oldu. Şuanda 10 yılı geçkin süredir diyalize giriyor. Bizde anne babası olarak nakil verecektik ama annesinde de bendede şeker hastalığı çıktı ve nakil veremedik" ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları durumların bir çocuk için daha zor olduğu söyleyen baba Ramazan Şimşek, "Çocuğumuz okula da gidemiyor. Özel eğitime gitti ama en fazla 2 ay gitmiştir. Şu an 15 yaşında normal okula gittiği günler bir elin parmağını geçmez. Top oynamak istiyor, başka oyunlara katılmak istiyor ama yapamıyor. Doğru düzgün yiyip içemiyor. Yaşayan bir ölü gibi. Hele hele de bir çocuk için daha zor. Çok farkı bir durum. Daha önce kadavradan nakil için İzmir'e de gittik ama bir sonuç alamadık. Eskiden kadavradan nakil daha kolay oluyordu şimdi ise öyle değil bizi umursayan yok. Organlarınızı bağışlayın. Herkesin organlarını bağışlamalarını isterim. Sonuçta insan en sonunda toprak olacaktır" ifadelerini kullandı.(DHA)

Editör: Haber Merkezi