Açılış törenine; Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Muhammed Güven’in yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hakan Poyrazoğlu, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof.Dr.Kudret Doğru, kısa adı KANKA olan Kansere Karşı Birlik Derneği Başkanı Prof.Dr. Musa Karakürkçü ,Üniversite öğretim üyeleri ile belediye birim müdürleri iştirak etti.

Deneyimli Akademik Kadro ve Teçhizat İle

Erciyes Üniversitesi’nin bir bölge hastanesi olduğunu ve İç Anadolu bölgesine hizmet verdiğini ifade eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Güven, deneyimli akademik kadro, son teknolojik cihaz ve araçlarla donatılan ÇOCUK HEMATOLOJİ VE ONKOLOJİ SERVİSİ’nin Melikgazi Belediyesi’nce tadilatının yapıldığınıbelirtti. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Güven “Çocuklara özel böylesine güzel bir servisin Kayseri’de bulunmasının hem üniversite hem de Kayseri ve bölge şehirler açısından bir kazanç olduğunu,Melikgazi Belediyesi olarak yapılan tadilat sonrasında artık çocukların tek kişilik odalarda kalarak tedavilerinin devam ettirilecek olmasından dolayı hastane çalışanları,hasta yakınları ve en önemlisi hasta çocukların büyük mutluluk duyduğunu bu hizmete vesile olan Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere, meclis üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Belediye- Üniversite İşbirliğine Güzel Bir Örnek

Belediye ile üniversite işbirliğine güzel bir örnek sergilediklerini ve Erciyes Üniversitesi ile birçok ortak çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Belediye Üniversite işbirliği ve dayanışmasına iyi bir örnek teşkil eden çalışmayı Kayseri halkımızın hizmetine sunuyoruz. ÇOCUK HEMATOLOJİ VE ONKOLOJİ SERVİSİaynı zamanda bir eğitim merkezi olacaktır. Dolayısı ile hem laboratuar hem de eğitim alanın da hizmet vermesi bizleri mutlu etmektedir. Bu tadilatı yapılan servis ünitesi bundan böyle daha etkin ve daha yaygın hizmet verecektir. Şehrimize ve bölgenize hayırlı olsun” Açılış töreninde Rektör Prof.Dr.Muhammed Güven tarafından Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç’a teşekkür plaketi takdim edildi.Açılışa katılanlar daha sonra servisi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 

Editör: Haber Merkezi