Kayseri Tabip Odası COVID-19 Aşı Kurulu yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “ Aşılanmış vatandaşlarımız arasında, aşı tiplerine ve doz sayısına göre hastalığa yakalanan, yoğum bakıma yatan ve vefat edenlerin oranını içeren veriler Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmalıdır. Bu verilerin şeffaf olarak açıklanması, aşı karşıtlarının argümanlarına karşı en güzel cevap olacak ve halkımızın aşılara olan güvenini artıracaktır.

Ülkemizde çocukların aşılanması gündeme geldiği için, ülkemizde şimdiyedek Covid-19’a yakalanan kaç çocuk olduğu, bunlardan kaçının hastalığı ağır geçirdiği, kaçının vefat ettiği ve bunlar arasında hangi kronik hastalığı olanlarda hastalığın ağır seyrettiği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmalı ve aşının hangi çocuklara yapılması gerektiğine buna göre karar verilmelidir. İki doz Sinovac aşısı sonrası 3. ve 4. Dozların kimlere, hangi aşıyla ve ne aralıklarla yapılması gerektiği Sağlık Bakanlığı tarafından net olarak açıklanmalıdır.

Bugün için, 2 doz Biontech aşısı sonrası 3. Doz aşıya, 3 doz Sinovac aşısı sonrası 4. Doz aşıya ihtiyaç bulunmamaktadır. Ek doz gerekliliğine salgının seyrine göre karar verilmelidir. Okullar açıldığında çocuklarımızın korunması ve eğitimin daha fazla aksamaması için, öğretmenlere, okul ve servis çalışanlarına aşı yaptırmaları zorunlu tutulmalıdır. Hiç bir aşının etkinliği %100 olmadığı için maske, mesafe ve hijyen önlemlerinin salgının hızını azaltmaktaki etkinliği göz ardı edilmemeli, aşılamanın tüm hızıyla devam ettirilmesinin yanında toplum içinde bu tedbirlere uyumun artırılması için gerekli önlemler alınmalıdır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi