NİŞASTA BAZLI ŞURUPLA İLGİLİ İNCELEME YAPILDI MI?

Zoonotik hastalıklarla ilgili branş doktoru sayısının açıklanmasını isteyen Gürar, “Hastalıkların takibi yapılmakta mıdır? Nişasta bazlı şurup ve sentetik tatlandırıcı tüketicilerinin sağlığıyla ilgili bir inceleme veya araştırma Bakanlıkça yapılmış mıdır?

Yüksek gerilim hattı altında sürekli kalanların kanserle, dizüstü bilgisayar kullananların diz üstünde bilgisayar kullanmasının erkeklerde kısırlıkla ilgili sorunları oluştuğu yönünde bilimsel çalışmayla ilgili sizin bir incelemeniz var mıdır?” şeklinde sorular da yöneltti.

SAĞLIKTA TAŞERON SORUNU VE ATAMALAR

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlıkta çalışanların sorunlarını da Bakan’a konuşmasında sordu. Gürer, “Hastane bilgi işlem; radyoloji görüntüleme merkezi çalışanı; yemekhane, sosyal tesis çalışanı; kiralık araç şoförlerinin kadroya alınması sağlanacak mıdır? 400 bin atanmayan sağlıkçının atanması için bir çalışmanız var mıdır? Dedi.

BAKAN KOCA: “42 BİN 500 PERSONEL ALIMI İÇİN START VERİLDİ”

Bakan Milletvekillerinin sorularına yazılı yanıt vereceğini ifade ederken Genelde farklı vekillerle beraber Gürer’in atama ile ilgili sorunu ise konuşması yanıtladı. Bakan Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 85 bin personel alımının birinci kısmı olarak 42 bin 500 personel alımı için ÖSYM ve İŞ-KUR'a kılavuz gönderildiğini belirtti.

Bakan Koca, önümüzdeki hafta başvuruların alınmaya başlanacağını, ikinci kısım için de peşinden, hemen hızla kılavuz yayınlandığını ve alımlarda asla mülakat yapılmayacağını belirtti.

NİĞDE’DE BRANŞ DOKTORU YETERSİZLİĞİ SORUNU NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde’de sağlık sorunları ilgili de bakana sorular yöneltti.

Niğde’de branş doktorlarının yetersizliğine de işaret eden CHP Milletvekili Gürer, Niğde’den Kayseri, Adana, Ankara'ya sevklerin devam ettiğini, belirterek, Niğde için sağlıkta sorunların ne zaman biteceğini sordu.

RANDEVU SUSTEMİ YÜRÜMÜYOR

Gürer, ayrıca “Altunhisar'da yatak var, yatış yok; Niğde'de randevu sistemi yürümüyor, hasta doktor ilişkisinde tercih edilecek doktor yetersizdir, bu konuda düzenleme sağlanacak mıdır?” diye sordu.

Editör: Haber Merkezi