Kozmetik jinekoloji ve genital estetik uygulamalarının son yıllarda popülaritesinin arttığı gözleniyor. Bu noktaya gelinmesinde, ilerleyen teknolojik olanakların yanında, kadınların kendilerini, isteklerini daha kolay ifade edebilir hale gelmesi ve bu anlamda zincirlerini kırmasının da etkili olduğu görülüyor. Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hüsne Bostan, genital bölgede gençleştirme, sıkılaştırma, şekil ve renk bozukluklarının düzeltilmesi ve ayrıca haz bozukluklarının tedavisini de içeren genital estetik uygulamalarının hala yeterince tanınmayan yeni bir alan olduğunu da hatırlatıyor. Bununla birlikte, genital estetik ve kozmetik jinekoloji alanına yöneliminin artması konuyla ilgili ihtiyacı da gün yüzüne çıkarıyor.

Gebelikten, yapısal nedenlere birçok faktör rol oynuyor

Genital bölgedeki şekil ve estetik kusurlarının ortaya çıkmasında, gebelik, doğum, ilerleyen yaş ve yapısal nedenler olmak üzere birçok etken rol oynuyor. Ancak, ilerleyen cerrahi teknikler, lazer ve radyofrekans cihazlarının bu alanda kullanılmaya başlanılması ve PRP yöntemi ile bu sorunlar kolaylıkla tedavi edilebiliyor. Dr. Hüsne Bostan’ın verdiği bilgiye göre 18 yaştan sonra her yaşta yapılabilen bu tedaviler; lohusalık döneminde, aktif enfeksiyon varlığında, kontrol altına alınamamış şeker hastalığında, beden kitle indeksi 40’ın üzerinde olan morbid obez hastalarında, anormal yara iyileşmesi olan kişilerde, psikiyatrik hastalıkların bir kısmında, kanser tanısı veya şüphesi varlığında ise uygulanamıyor.

Tedavide muayene bulguları önemli

Genital estetik amacıyla hekime başvurulmasıyla başlayan süreçte tedavi şeklini kişinin muayene bulguları ve istekleri belirliyor. Tedavi boyunca hastanın hekimine güven duyması ve işbirliği içinde hareket etmesinin önemine işaret eden Dr. Hüsne Bostan, tedavi planının da birlikte hazırlanması gerektiğini söylüyor. Bazı durumlarda cerrahi, lazer, radyofrekans ve PRP yöntemi kombine edilerek birlikte, bazı durumlarda ise bu yöntemler tek tek uygulanıyor. Dr. Hüsne Bostan, her bir yöntemin maliyeti, süresi, işlem riskleri, anestezisi, işlem sonrası bakımı, sonuç alma süresinin farklılık gösterebileceğini söylüyor. Bu nedenle hastanın tedavi planını ve izlenecek yolu belirlerken ayrıntılı şekilde bilgilendirilmesi önem taşıyor.

Bazı işlemlerin bir kısmının anestezi dahi gerektirmeden poliklinik şartlarında rahatlıkla uygulanabildiğini söyleyen Dr. Hüsne Bostan, “Hastaların öğle arası bile gelip uygulama sonrası rahatlıkla sosyal hayatına ve cinsel hayata devam edebilecekleri yöntemlerdir” diyor.

Kişinin güven kendine olan güveni artıyor

Genital estetik ve kozmetik jinekoloji işlemleri sonrasında kişinin sorunlarının çözüm bulması ile ruhsal olarak da tam bir yenilenme hissetmesini sağlıyor. Güncel hayatta genital estetik ve kozmetik jinekolojinin tahmin edilenin üzerinde bir yer edindiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hüsne Bostan, “Bu sorun estetik kaygıların yanında ihtiyaç duyulan bir alan haline gelmiş durumda. Dolayısıyla talep de her geçen gün hızla artıyor. Uygulanan işlemler sonrası sonuçlar ve bu sonuçların kişinin hayatına etkileri beklenenden daha fazla memnuniyet oluşturuyor. Estetik sorunlarının giderilmesi ve cinsel hayatında olumlu sonuçların fark edilmesiyle kişinin kendine olan güveni de artıyor” diyor.

Editör: Haber Merkezi