Başkan Büyükkılıç, Kayseri Şehir Hastanesi’nde Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulan Kayseri Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın açılışında Kayseri Tıp Fakültesi ile ilgili bilgiler paylaştı. Kayseri’ye hizmet etme yolculuğunda, şehirdeki öncü çalışmalara destek vereceklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin cazibe, ticaret, endüstri, bilim ve sağlığın merkezi olduğunu dile getirerek, bu şehrin ayrıca Makarr-ı-Ulema, Makarr-ı- Evliya yani âlimler ve veliler şehri olarak anıldığını vurgulayarak, âlimler statüsüne bir fakülteyi daha kazandırmış olmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Büyükkılıç, emeği geçen herkese teşekkürlerine ileterek, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Sağlık Bakanlığımızın yetkilileri, YÖK Başkanımız Yekta Hocam, YÖK Başkan Vekili Safa Hocam, bu arada tabi ki olmazsa olmazımız Kıymetli Rektörümüz Cevdet Hocam. Değerli bakanlarımız, milletvekillerimiz, sayın valim. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir güzelliği paylaşıyoruz. Bu şehrimize bir güzellik kazandırıyoruz. Bu şehrin her zaman olduğu gibi güzelliklerle anılmasını keyifle söylüyoruz. İşte o açıdan bu sene 62 tane de öğrenci alınıyor. Ne kadar büyük bir lütuf. Bu işin kaymağı oldu. Bu sene itibariyle öğrenci alınması beklenmiyordu. Ama fedakâr ve gayretli rektörümüz yapıcı anlayışıyla öğrenci de almış oldu. Erciyes Üniversitemiz ile yapılan protokol sonrası öğrencilerimiz alınmış oldu.”dedi.

Nitelikli eğitim merkezlerinin sayısının artmasını talep ettiklerini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “16 belediye başkanımıza kefil olarak, dün de söyledik, bugün de, yarın da söyleriz, yerel yöneticiler olarak üzerimize ne düşen varsa yapma yönünde gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“KAYSERİ’MİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Kayseri’nin cazibe, ticaret, endüstri, bilim ve sağlığın merkezi olduğunu ve Kayseri’ye güzellikler kazandırmaya devam edeceklerini dile getiren Büyükkılıç, “Kayseri’mizde güzel güzel öğrenciler yetişsin. Bizler bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Kayseri’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi