Denetimlere İl Jandarma Komutana Albay Nadir Çelik ile birlikte katılan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli; Kayseri’nin çok yüksek riskli iller arasına girmek üzere olduğuna değinerek bu süreçte tedbirlerin büyük önem taşıdığına vurguladı. İl Sağlık Müdürü Benli “Önümüzdeki günlerde toplanacak olan kurul sonrası, Kayseri olarak kırmızı grupta yer alabiliriz. Artık bu gidişatı belirlemek bizim elimizde. Tedbirlere uyarak gidişatı kendi lehimize çevirebiliriz. Özellikle ilçelerimize hafta sonu yoğun şekilde gidiş gelişler var. Bu seyahatler süresince dikkatli olmamız gerekiyor. Taziyeler halen en çok canımızı yakan konulardan birisi. Özellikle yurt dışından ve il dışından taziye için gelen vatandaşlarımız olayın üzüntüsü ile birçok tedbiri unutuyorlar. En son yine bir ilçemizde taziye ziyaretinden kaynaklı vaka artışımız var.

Bu durum hepimizi üzüyor. Bu günkü gözlemlerimizde ise iş merkezlerinde içeriye giriş sayılarının kaldırıldığını gördük, oysa pandemi henüz bitmiş değil. İnsanımız artık pandemi konusunda bilinçlenmeli. Bizleri görünce maskeyi kaldırması anlam ifade etmiyor. Önemli olan vatandaşlarımızın bu bilinci edinerek içselleştirmesi. Diğer türlü bu süreçten uzun süre çıkamayabiliriz” dedi.

Konuşmasına COVİD-19 aşısının rehaveti arttırdığına değinerek devam eden İl Sağlık Müdürü Benli; “ Aşı olan vatandaşlarımızda, aşı olduk düşüncesi ile bir rehavet oluşuyor. Oysa aşının etkinliği ilk dozdan itibaren yaklaşık 40-45 gün sonra ortaya çıkıyor. Bu yüzden aşın olan vatandaşlarımızın da rehavetten uzak olmaları gerekiyor. Hep birlikte hareket ederek kırmızıya olan gidişatı tersine çevirmemiz gerekiyor. Kayseri’nin bu sinerjiyi yakalayacağına inanıyorum. Gözümüz mavide İnşallah o günleri de görürüz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi