10 bin metrekare alanda 5 katlı ve 60 yatak kapasiteli inşa ettirilen hastane, Nötropenik hastalar için kemoterapi odası, talasemi ve hemofili hastaları için ayrı merkezlerin yer aldığı hastanede çocuk oyun alanları, tiyatro merkezleri ve aile evleri bulunuyor. Çocukların eğlenceli vakitler geçirmesi için çeşitli faaliyet alanlarının da bulunacağı hastane Türkiye için önemli tedavi merkezlerinden birisi halinde olacak.

Hastane ile ilgili bilgiler veren Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji ve Kemik İliği Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü, “60 yataklı, 60 odalı bu odaların 40 tanesi de hepafiltreli olacak. Çocukların kemoterapi dönemlerini en iyi şekilde geçirmeleri için kemoterapi alırken bir taraftan da oyun oynayabileceği bir hastane yapmayı planladık. Kanserli çocukların rahat etmeleri için her şeyin düşünüldüğü Türkiye’de benzerinin de çok olmadığı bir hastane. Kayseri ve bölgesinde tek diyebiliriz. Türkiye’nin en büyük nakil merkezi. Ben Amerika’da eğitim gördüm. Orada çalıştığım hastane 3 yıl içerisinde sürekli ödüller alıyordu ve bu hastane 36 yataklıydı. Bizim hastanemiz ise 60 yataklı. Burada ciddi bir emek var. Açılmasından önce de KANKA ekibinin emeği çok fazlaydı. Projeden önce tüm dostlarımızı kansere karşı birlikte olmaya çağırdık. Öncelikle çocuklarımızın tedavisini yapalım, tedavi yaparken de ailelerine destek olalım istedik. İş daha sonra daha çok büyüdü ve hastane yapmaya kadar geldik. Çocuk Onkoloji Ve Hemotoloji Hastanesi’ni 1 ay sonra açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

HAYIRSEVERLER TÜRKİYE’YE ÖRNEK GÖSTERDİLER

Hayırseverlerin çok büyük katkısı olduğunu belirten Karakürkçü “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırseverler Türkiye’ye örnek gösterdiler. İşleyiş olarak bizler KANKA olarak hayırseverlerin desteği ile yaptırıyoruz ve Erciyes Üniversitesi’ne bağışlayacağız. Siyasi liderlerimize de teşekkür etmek istiyorum. Başta Mehmet Özhaseki’ye, belediye başkanlarımıza ve sayın valimize teşekkür ediyorum. Bu hastanenin yapımı için çok yardımcı oldular. Hayırseverlerimizden Süleyman Çetinsaya, Harun Yavuz ve Abdullah Gülsoy yapımı için ipi çeken hayırseverlerden oldu. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi