Yazılı olarak bir açıklama yapan Dr. Sema Karaoğlu, "İlk kez 14 Mart 1919 da bir yurt savunma hareketi olarak kutlanmıştı Tıp Bayramı. Osmanlı’da 1827 yılında modern tıp eğitimi yapmak üzere açılmıştı Tıbbiyeyi Şahane. Mart 1919'da Fatih’in fethettiği İstanbul İngiliz ve Fransız işgali altında idi. Boğaz’da düşman donanmaları bugün Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak Tıbbiyeyi Şahane’de İngiliz postalları koridorları inletiyordu. Üniversiteyi karargah yapmışlardı. İşgali içine sindiremeyen 3. Sınıf öğrencisi Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşları kocaman bir Türk bayrağını 14 Mart günü gizlice üniversitenin iki burcu arasına bağladılar. Savunmalarında da okulun kuruluş yıldönümü olduğunu bayram olarak kutladıklarını söylediler. Bu bağımsızlık mücadelesine çakılan bir selamdı…O Tıbbiyeli Hikmet daha sonra Sivas kongresine katılıp Amerikan mandasına karşı durarak Atatürk’ün bile karşısına dikilmiş, mandayı kabul ederseniz sizi vatan kurtarıcısı değil vatan batırıcısı olarak adlandırırız demişti. Atatürk’ü gururlandıran bu gençten taa bu yıllara geldik. Biz Tıbbiyeli Hikmet’leri anarak her yıl 14 Mart’ta Tıp bayramımızı kutladık" dedi.

HEPİMİZİN UTANCIDIR

Dr. Karaoğlu, "Ancak bizlerin ,mesleki duyarlılığını bilimle destekleyerek sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmadığı için, hekimlere yönelik maddi manevi duyarsızlık, uygun olmayan çalışma şartları, ihmal, yok sayma,özlük haklarını kaybettirme politikaları devam etti ve bu da hekimlik mesleğini itibarsızlaştırma, sağlıkta şiddet olarak her geçen gün katlanarak artıp, son yaşadığımız olaya kadar geldi. Pandemi gibi baş edilmesi güç bir belanın halen önüne set kuran sağlık ordusunun şiddete maruz kalması hepimizin utancıdır." şeklinde konuştu.

ZORLUKLARI AŞACAĞIZ

Kigder Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, "Ecdadı Tıbbiyeli Hikmet’ler olan bizler onlardan da kuvvet alarak yine zorlukları aşacağız. Özlük haklarımız için , meslek onurumuz için , daha iyi çalışma şartları ve ücret için taleplerimizi dile getirdiğimiz basın açıklamalarımızı yapıyoruz. Bugün Tıp bayramı bu vesileyle görev şehitlerimizi, hocalarımızı, tüm kaybettiğimiz meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anarken tüm değerli meslektaşlarımın 14 MART TIP BAYRAMI'nı kutluyor, “Beni Türk Hekimlerine emanet edin "diyen Atamızı da saygı ve minnetle anıyorum."diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi