Kayseri Develi’de Hatice Muammer Kocatürk Devlet Hastanesi'nde görevli olan Nöroloji Uzmanı Dr. Erdal Kurt, mesai çıkışında silahlı saldırıya uğradı. Bacağından vurulan doktor tedavi altına alındı. Sağlık çalışanına yönelik gerçekleştirilen saldırıya bir tepki de TDD yönetim kurulu üyesi Dr. Sema Karaoğlu'ndan geldi. Doktor Erdal Kurt şahsında bütün sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Karaoğlu, şiddetin asla kabul edilmeyeceğini belirtti. 

Karaoğlu, " Kayseri Develi’de Hatice Muammer Kocatürk Devlet Hastanesi'nde görevli olan Nöroloji Uzmanı Dr. Erdal Kurt'a yapılan saldırıyı duydum ve çok üzüldüm o silah Dr Kurt şahsında tüm hekimlere sıkılmıştır. Sağlık çalışanlarına sebebi ne olursa olsun yapılan her tür saldırıyı kınıyorum. Meslektaşımı aradım ve geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Her şartta ve durumda insanları sağlığına kavuşturmak için yoğun çaba sarfeden sağlık çalışanlarımız, özellikle pandemi sürecinde herkes yakınından virüs nedeniyle kaçarken bir insanı kurtarmak için kendi canlarını hiçe sayan sağlık çalışanlarına sadece camiamız değil toplum sahip çıkmalıdır. İnsan yaşamı için, annesinden babasından, eşinden çocuklarından vazgeçen sağlık çalışanları şiddeti değil, takdir edilmeyi güvenli bir ortamda çalışmayı hak ediyor. Buradan başta Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca olmak üzere, meclisteki milletvekillerimize bir an önce Sağlıkta Şiddet Yasasını çıkarmaları için çağrıda bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Bireysel silahlanmanın da önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Karaoğlu,"Develi'deki saldırıda bir kez daha bireysel silahlanmanın ne kadar tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Psikopatların ellerinde silahların ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha kanıtlandı. Bireysel silahlanmanın mutlaka önüne geçilmeli. Her müracaat eden, internetten parasını yatıran silah alamamalı. Mutlaka bunlara sınırlar getirilmeli ve düzenli olarak bu silahların takibi yapılmalı. Her olay sonrası artık bu bireysel silahlanmayı konuşmamalıyız. Bir kez daha sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınıyor, başta meslektaşım sayın Erdal Kurt olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ve Yeter artık! Bir an önce Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılsın diyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi