Kayseri Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. İsmail Ekici, ve diyetisyen Duygu Deniz, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi personeline seminer verdi.

Duygu Deniz, Kaski personeline diyabetli olanların ya da insülin direnci olan insanların nasıl beslenmeleri gerektiğinden bahsetti.Sağlıklı beslenme ve diyet yöntemlerini anlatan Duygu Deniz, hastane bünyesinde açılan Diyabet Takip ve Tespit merkezinden bahsederek, sağlıklı ve bilinçli beslenme şekline sahip olmayan insanların şeker hastalığının tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Uzm. Dr. İsmail Ekici ise; şeker hastalığının sinir sistemine verdiği zararları ve ortaya çıkan nöropatik hastalıkları anlatarak şu bilgileri verdi:

“Şeker yüksekliği sonucunda kas sistemi bozuluyor. Basit kas ağrısı ya da basit bir uyuşma diyip geçiliyor. Fakat kökende daha farklı rahatsızlıklar yatıyor.”

Seminer sonunda KASKİ personelinin soruları cevaplandı. KASKİ Başkan Yardımcısı Mahmut Danacı, hastane müdürü Abidin Karabulut’a bu tür faaliyetlere verdiği destek için teşekkürlerini iletti.

HABER:SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi