KAYSERİLİLERE AT ETİ YEDİRDİLER

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzun bir aranın ardından taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşen firmaları ve ürünleri açıkladı. Bakanlığın açıkladığı listede 173 firmanın 282 ürünü buluyor.

Bakanlığın internet sitesinde, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.Böylece, piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında Bakanlıkça 2012'den bu yana 769 firmaya ait bin 605 parti ürünün ismi açıklanmış oldu.Listede tek tırnaklı ve domuz eti tespit edilen lokantalar da yer aldı.

SAHTEKARLIK İNANILMAZ BOYUTLARDA

Listede et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yağ, bal, bitkisel yağ, çikolata ve enerji içeceği üreticilerinin ürünleri yer alıyor. Özellikle et ve yağlarda yapılan taklit ve tağşişin boyutları inanılmaz boyuta ulaştı. Bazı firmalar köftelerinde domuz eti bile kullandı.

İŞTE SAHKETAR KAYSERİLİ FİRMALAR

Sahtekarların listesinde Kayserili firmalar da yer aldı. Hacı Baba Et Lokantası, Koç Pide Fırını, Merkez Pide Fırını, Doy Doy Kebap Salonu, İMB Gıda Tarım Hay.İnş.Tem.Hiz.Tur.İlaç San.Tic.Ltd.Şti., Közz Restoran, ASM Et ve Et Ürünleri Hay.Gıda İm.Mob.İth.İhr. San.Tic.Ltd.Şti., Doyuran Kebap Salonu, Has Döner ve Danacı Et Ürn. San. ve Tic.Ltd. Şti.’nin çeşitli ürünlerinde sahtekarlık yaptıkları belirlendi

AT ETİ YAKALANDI!

Yukarıda isimleri açıklanan firmalardan ASM Et ve Et Ürünleri Hay.Gıda İm.Mob.İth.İhr.San.Tic.Ltd.Şti’nin Mercan marka sucuklarında Deri; Doyuran Kebap Salonu’nda pişirilen Adana Kebapta Tavuk eti yine Has Döner’in Izgara Köftesinde tavuk eti tespit edildi. Yukarıdaki listede yer alan diğer firmaların ürünlerinde ise ‘AT ETİ’ tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi