Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Coronavirus nedeniyle vefat eden hasta ve vaka sayısını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

“Kayıp sayımız 1. 403’ü buldu”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

“Bugünkü test sayısı 33 bin 30! 4 bin 62 vaka pozitif! Bugün 107 vatandaşımız vefat etti! Kayıp sayımız 1. 403’ü buldu.”

Coranavirus, 65 bin 111 kişiye bulaştı

Bakan Koca ayrıca, Coronavirus’ün şuana kadar Türkiye genelindeki 65 bin 111 kişiye bulaştığını söyledi.

“VAKA ARTIŞI DÜŞÜŞE GEÇTİ”

Açıklamasında, “Türkiye’de en çok vaka sayısına ulaşılması 4. haftada gerçekleşti” şeklinde ifadeler kullanan Bakan Koca, Türkiye’de vaka artışının düşüşe geçtiğini belirterek şunları söyledi:

“Vakaların sayısı tüm dünyada artıyor. Yöntemlerde benzerlik olsa da, her ülke kendi mücadelesi kendi şartları durumuna göre veriyor.Türkiye’de ise tespit edilen her olay, sizin gözünüzün önündedir. Kötü olaylar ise kısmen gözünüzün önündedir. ABD’de 11, İspanya’da 9, Çin’de 7. haftada en çok görülen vaka sayısına ulaşıldı. Türkiye’de ise en çok vaka sayısına ulaşılması 4. haftada gerçekleşti. Türkiye’de vaka artışı düşüşe geçti. Virüsün yayılma gücüne karşı, şu anki şartlarda yayılma hızını kontrol altına almaya başlamış bulunmaktayız.

KAYSERİ HASTA YOĞUNLUĞUNUN FAZLA OLDUĞU İLLER ARASINA GİRDİ

Bakan Koca toplantının bitiminde “Son olarak yoğunluk haritalarını görüyorsunuz” sözleriyle önce Türkiye’nin Genel Yoğunluk Haritasını daha sonra ise Konya, Kayseri, Malatya ve Diyarbakır’ın Yoğunluk Haritalarını sunum yaptığı ekranda paylaştı.

İŞTE KAYSERİ’NİN O YOĞUNLUK HARİTASI

HABER ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi