Kayseri Şehir Hastanesi Kemik İliği Nakli Ünitesi, 5 yataklı, pozitif basınçlı ve merkezi hepafiltreli olarak Ekim 2020'de hizmete girdi. Hastanede ilk kemik iliği nakli Nevşehir’den gelen kemik iliği kanseri Hasan Sınıksaran’a uygulandı. Ocak ayında hastaneye yatışı yapılan Sınıksaran'a kendi kemiğinden alınan ilik nakledildi. Başarı ile yapılan nakil sonrası sağlığına kavuşan Sınıksaran, 40 gün sonra taburcu edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, "Hastanemizde Kemik İliği Nakli Ünitesi faaliyete girmiş bulunmaktadır. Tabi ki önemli olan sadece malzemeler, mekanlar değil; bunun için malzemeden mekandan daha önemli olan şey hastanede bu işin eğitimini almış bir hekim bulunmasıydı. Bir süre önce hastanemizden iki hekimimizin eğitim ve sertifika almasıyla bu adımı atmış olduk. Aslında en önemli kısmı eğitimdir. Saygıdeğer arkadaşlarımız bu konuda gerçekten büyük özveride bulunarak, eğitimlerini tamamladılar ve hastamızın naklini gerçekleştirmiş olduk" diye konuştu.

Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Serdal Korkmaz ise, başarılı nakil gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu bir ekip işi sadece benim değil, hepimizin başarısı. Burada çalışan tüm ekip arkadaşlarım hemşire arkadaşlarım hep birlikte çalışmaya başlamış olduk. İlk hastamızı alarak kemik iliği naklini gerçekleştirmiş olduk. Hastamızı bugün şifa ile taburcu ediyoruz ve ardından diğer nakil sırası bekleyen hastalarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hastanın eşi Zican Sınıksaran da, "1 yıldır pandemiden dolayı hastanelere gelip, gidemedik. Nevşehir'den geliyoruz. Orada tedavi gördüğümüz hastaneden nakil için bizi buraya yönlendirdiler. Çok şükür sandığımız kadar zor olmadı. Eşim sağlığına kavuştu. Burada verdikleri hizmetlerden dolayı hastane başhekimine, doktorumuza ve bütün çalışanlara teşekkür ederim" dedi

Editör: Haber Merkezi