Baş diyetisyen Sunay Kütük, her şeyden önce kış mevsiminde ve diğer dönemlerde olduğu gibi üç ana ve üç ara öğün şeklinde beslenilmesi gerektiğini söyledi.

Bunun genel beslenme kurallarından biri olduğunu belirten kütük, "Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi lazım. Enfeksiyonlara karşı vücut direncimizi arttırmamız lazım. Bu da C, A ve E vitaminiyle sağlanmaktadır. Özellikle sebze ve meyve tüketimi, meyvelerden portakal, mandalin, elma, turunçgiller grubundan ve sebzelerden karnı bahar, brokoli, kabak, lahana, kış mevsiminde özellikle tüketilmesi gerekir’’ öneriesinde bulundu.

Hem antioksidan özelliğinden dolayı hem de vitamin zenginliğinden dolayı kış sebze ve meyvelerinin tercih edilmesini öneren Kütük, "Özellikle uzun kış gecelerinde televizyon karşısına oturarak abur cubur şeyler yemek ve bunun sonucunda fazla yemek yenmesi durumuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu dönemlerde yağlı yiyeceklere karşı bir yönelim olmaktadır. Bunu önlemek için, yiyeceklerimize yaz döneminde nasıl dikkat ediyorsak kış döneminde de dikkat etmemiz lazım. Bağırsak hareketliliğinin devamı için su tüketimini arttırmalıyız’’ diye konuştu.

 
Editör: Haber Merkezi