Lösemili çocukların ailelerinden Orhan Aydın, Ahmet Yılmaz ve Lösev yetkilileri, Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, bir an önce çocuklarının eğitim almasını istedi. Lösev Sağlık ve Eğitim Vakfı Sosyal Hizmetler görevlisi Elif Kahraman, şöyle dedi:

"Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nda sosyal hizmet görevlisiyim. Kayseri’ye bir ziyaretimiz vardı bunun için Ankara’dan geldik. Gittiğimiz illerde çocuklarımızın ihtiyaçlarını tespit edebilmek için onlara moral verebilmek için ailelerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Kayseri ziyaretimizde hasta çocuklardan Ali Aydın’ı evinde görmeyi istedik. Yaptığımız konuşmalarda Ali’nin eğitim ile ilgili bir sorunu olduğunu gördük. Ali, tedavisinden dolayı evde eğitim almak zorunda kalıyor. Ali gibi lösemili çocuklarımızın evde eğitim alması gerekiyor. Zira, hijyen açısından normal okullarda ders göremiyorlar. Bundan dolayı Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak,evde eğitim alıyorlar. Milli eğitim müdürlüklerinin atadıkları öğretmen çocuklarımızın evine gelerek eksik dersleri veriyordı. Ancak Ali’nin raporu olmasına ve Milli Eğitim müdürlüğüne teslim edilmesine karşın, hala öğretmen verilmemiş."

Lösemili hasta öğrenci Ali Aydın’ın babası, Orhan Aydın da, oğlunun 4 yıldan bu yana lösemi tedavisi gördüğünü ifade ederken, şöyle konuştu:

"4 yıl içerisinde hastanelerde olsun diğer çevrelerde olsun sıkıntı yaşadık. Bu arada Lösev ile tanıştık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bize destekte bulundular. Ali hastalığı döneminde de eğitim almalı. Tüm müracaatları yaptık. Ama hala öğretmen gelmedi. İl Milli eğitim ve Melikgazi İlçe Milli eğitim olmak üzere iki yere müracaat yaptım. Rapor vermeme rağmen, hastalık raporu istiyorlar. Bir an önce öğretmen istiyoruz."
 
Editör: Haber Merkezi