Kayseri–Melikşah Üniversitesi, dünyada ilk yüz filozof arasında gösterilen Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İlham Mehmetzade'ye, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin devamlılığın sağlanmasında, önemli katkılarda bulunmasından dolayı, fahri doktora verdi. 

Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende, senatosunun aldığı karar doğrultusunda, çözüm önerilerinin üretilmesi için bilimsel ortam oluşturarak, "Bir bilim köprüsü" fonksiyonu gerçekleştiren Prof. Dr. İlham Mehmetzade'ye, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat tarafından cübbe giydirilerek, fahri doktora beratı takdim edildi. İki ülkenin birbirine çok yakın olduğunu, aynı duygu düşünce içinde bulunduğunu ve birbirlerine karşı sevgi ve muhabbet beslediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mat, şöyle konuştu: "İstiyoruz ki, üniversiteler özellikle bilimler akademisiyle, ilişkileri biraz daha gelişsin ve daha üst seviyeye çıksın. Bu fahri doktoranın tüm bunlar için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum."

Törenin sonunda, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen tarafından, Prof. Dr. Behram Zahidov, Prof. Dr. Habil Gurbanov ve Doç. Dr. Aydın Gasımov'a teşekkür plaketi takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi