Melikşah Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müge Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Sağlıklı beslenme konusunda kendisini dinlemeye gelen katılımcılara tavsiyelerde bulunan Yrd. Doç. Dr. Müge Yılmaz; günümüzde sağlıklı beslenme konusunda eğitim almış ya da almamış birçok insanın, özellikle medyada sağlıklı beslenme konusunda bazen doğru, bazen ise hatalı bilgiler verdiğini ve toplumun bu yönde kafasının çok karıştığını belirtti.

Obeziteye neden olan en önemli nedenin gereğinden fazla beslenerek ve buna karşı daha az fiziksel aktivite yaparak normal vücut ağırlığının korunamaması olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, “Normal vücut ağırlığında kalabilmemiz için ise, besin alımımızla fiziksel aktivitemizin birbirine eşit olması gerekiyor. Bir restoranta gittiğimizde, buradaki öğrenci yemekhanesine gittiğimizde veya evimizde genel olarak enerji, yağ ve şeker içeriği yüksek besinlerden kaçınmamız gerekiyor. Geleneksel tatlılarımız olan yağlı ve şerbetli tatlılar ve yine Avrupa’dan mutfağımıza girmiş olan pastalar, yaş pastalar, yağ ve tuz içeriği çok yüksek olan cipsler ve patates kızartmalarından mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Bunları hiç yememeliyiz demiyoruz, yemeliyiz ama bunları yemeyi alışkanlık haline getirmemeliyiz” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda Yrd. Doç. Dr. Müge Yılmaz’a Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi