NNYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem A. Gürgan tarafından karşılanan Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyelerine, engelsiz kliniği başta olmak üzere hastanenin tüm üniteleri gezdirilerek bilgiler verildi. Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Şahinbaş’ın diş muayenesinin yapıldığı ziyarette konuşan NNYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem A. Gürgan, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinin planlama, tasarım, denetleme süreçlerinde erişilebilirlik standartlarına uyum sağlayarak “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandığını söyledi. 

Dekan Gürgan, ziyaretçilere hitaben yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “NNYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinin 5700 m2lik kapalı alanı içinde; toplamda 117 diş üniti, 6 lokal ve 2 genel ameliyathane odası, 6 özel, ayrı dental lazer ve mikroskop odaları, 12 yatak kapasiteli yataklı servisi, merkezi sterilizasyon ünitesi ve dental tomografi ünitesinin dahil olduğu tam dijital radyoloji kliniği ile çocuk ve erişkin hastalarımızın tüm ağız ve diş sağlığı problemlerinin teşhis ve tedavileri hasta merkezli ve multidisipliner bir yaklaşımla öğretim üyeleri tarafından randevulu olarak yapılmaktadır. 

Tam donanımlı diş hastanemizin imkanlarına ilave olarak, yürüme engelli bireyler için özel hazırlanmış özel rampa düzenekli diş üniti bulunan engelsiz kliniğimize ilave olarak, hastanemizin tüm iç ve dış mekanları engelleri ortadan kaldıracak şekilde dizayn edilmiştir.

Engelsiz kliniğimizin donanımı, hastalarımızın muayene koltuğuna oturtulmasına ihtiyaç duyulmaksızın, kendi sandalyelerinde ve uygun bir pozisyonda tüm tedavilerinin yapılmasına imkân vermektedir. Hastalarımızın muayene, teşhis ve tedavi işlemlerinin tümü engelsiz kliniğimizde yapılmaktadır.

Diş Hekimliği Fakülte hastanemiz planlama, tasarım, denetleme süreçlerinde erişilebilirlik standartlarına uyum sağlayarak “Erişilebilirlik belgesi” almaya hak kazanmıştır.

Görme engelli hastalarımız için hastane giriş-çıkış ve koridorlarında hissedilebilir yüzeyler ve  Braille Alfabesi ile kat krokilerini rahatlıkla kullanmaları sağlanmaktadır. Hastane içerisinde engelli hastalarımızın lavabo ve tuvaletlere ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak için yönlendirme levhaları ve onlar için asansörümüz mevcuttur. Bekleme alanlarımız hem engelli hem de ileri yaşlı ve ayakta durmakta güçlük çeken hastalarımız için özel olarak düzenlenmiştir. Tüm hastalarımızın transferlerini kolaylaştırmak için tekerlekli sandalyelerimiz hastane girişinden itibaren tüm katlarda bulunmaktadır. İlave olarak, endişeli ve küçük yaştaki hastalarımızın tedavilerinin aynı gün içinde tamamlanabilme olanağının yanı sıra, genel sağlığında sorun olan hastalarımız için güvenli ortamlarda tedavilerinin yapılabilme imkânı da merkezi medikal sistemlerle donatılmış özel klinik odalarımızda mevcuttur.”

Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Genel Sekreteri Ahmet Özkan ise NNYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinde engelli bireylerin diş muayene, teşhis ve tedavi hizmetlerine kolay ve rahat ulaşım imkânı sunulmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek ilgililere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi