Kayseri Şehir Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yapılan basın açıklamasına çok sayıda doktor katıldı. Tabip-Sen İl Temsilcisi Mustafa Orhan Duyar, "Ülkemizde sağlık alanında birçok altyapı ve sağlık teknolojileri yatırımı yapıldı. Bugün geldiğimiz noktada ise nitelikli hekimlerimiz ve iyi bir altyapımız olmasına rağmen sistem verimsiz çalışıyor. Nasıl ki adaletin ve kanunların olmadığı yerlerde adliye binaları işe yaramaz ise, biz hekimlerin olmadığı yerlerde koskoca binalar hiçbir işe yaramayacaktır. O binaları anlamlı kılan içindeki hekimlerin mesleki becerileri ve özverili çalışmalarıdır. Hem hizmet veren hekimler hem de hizmet alan vatandaşlarımız mutsuz. Özellikle kronik hastalığı olan ileri tetkik, tedavi ve araştırma gerektiren hastalar ile gerçek acil hastalar sistem tarafından mağdur ediliyor. Hekimler olarak talebimiz nettir. Güven ve huzur içinde mesleğimizi icra edecek, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayacak koşulların sağlanmasıdır" diye konuştu.

Hekimsen üyesi İsmet Anıl Berk ise, "14 Mart antiemperyalist duruşun simgesi, milli mücadelenin, kuvayi milliyenin vücut bulmuş halidir. Biz Türk hekimleri geçmişten aldığımız bu ilhamla uygarlık ordusunun birer neferleri, toplumun aydınlık yüzleriyiz. Ülkemizi muassır medeniyetler düzeyine çıkarmayı kendimize görev biliyoruz. Bugün ise geldiğimiz noktada çalışma arkadaşlarımız şiddete maruz kalıyor, can güvenliği olmadan çalışıyor ve yoksulluk sınırları altında yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz durumda kaybolan itibarımızı yeniden kazanmak, özlük haklarımızı elde etmek, sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hekimsen üyesi Hale Keskin de, "Yaşanan tüm problemlerin çözümlerini yetkililerden beklerken biz hekimlerin tek derdi ücretmiş gibi bahsi geçen söylemler bizleri derinden yaralamıştır. Aldığımız uzun ve zorlu eğitim ile verdiğimiz emekler karşısında biz hekimler olarak aldığımız ücretin zaten yetersiz olduğuna değinme gereği bile duymuyoruz. Bizler işimizi canla başla yaparken hakarete uğramayı, darp edilmeyi, şiddeti kabul etmiyoruz. Bizler can kurtarırken öldürülmeye razı gelmiyoruz. Bizler hak ettiğimiz hekimlik onuruna yakışır muamele görmek istiyoruz. Bizler ötekileştirilmeyi kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu. (DHA)

Editör: Haber Merkezi