Sendika üyeleri, ellerinde çeşitli pankart ve afişlerle bir araya geldi. Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, maaş zammı talebiyle bir günlük iş bırakma eylemi başlattı. Kayseri İl Sağlık Sen Şube Başkanı Hakan Keser gelen zammın sadece hekimlere uygulanacak olmasından dolayı iş bırakma eylemi yaptıklarını belirterek, “Hükümet, hekimlerin Ücretlerinde 2 bin 500 ile 5 bin lira aralığında bir İyileştirme yapacağını deklere etti. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulla dikkate alındığında, yapılacak olan iyileştirme herkes tarafına memnuniyetle karşıladı. Çünkü döviz almış başını gidiyor, artan enflasyon nedeniyle ürünlerin etiketi günden güne değişiyor. Yani para pula döndüğü için fiyatlar cep yakıyor, yürek yakıyor. Hayat her açıdan ateş pahası. İşte böyle bir ortamda sadece hekimlere yönelik bir iyileştirme yapılacağı açıklandı” diye konuştu.

“HİÇBİR SAĞLIK ÇALIŞANI BU DÜZENLEMENİN DIŞINDA TUTULMAMALDIR”

Yapılacak olan zam düzenlemesinde hiçbir sağlık çalışanın bu düzenlemenin dışında tutulmaması gerektiğinin altını çizen Keser, “Hekimler adına yapılan düzenlemenin yerinde bir düzenleme olduğunu ve desteklediklerini belirten x, “Sağlık hizmetleri emek yoğun bir hizmettir. Pandeminin olağanüstü şartları çerisinde tüm sağlık çalışanları cansiperane çalıştılar. Çok sayıda arkadaşımızı Kovit nedeni ile kaybettik. Sağlık bakanlığı taralından yapılan ve Hekiminden Hemşiresine, Teknikerinden Memuruna sağlık çalışanlarının tümünü kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Hiçbir sağlık çalışanı bu düzenlemenin dışında tutulmamalıdır. Sadece sağlık bakanlığı çalışanları değil aynı zamanda araştırma görevlileri ve Aile hekimliği çalışanları da bu dışında tutulmuştur. Açıkçası bu durum sağlık çalışanları İçerisinde çok büyük bir infiale yol açmıştır” ifadelerini kullandı.

“BU VEHAMETE ‘DUR’ DEMEK İÇİN İŞ BIRAKIYORUZ”

Türkiye’de kamu adına 1 milyon sağlık çalışanının görev yaptığına değinen Keser, “Kapıdaki güvenlik görevlisinden danışmadaki memura, ambulans şoföründen röntgen teknisyenine bunların hepsi bu 1 milyonun içine dahildir. Gerçekten de çok üzüntü verici bir durum. Geçen hafta, sağlığın bir ekip işi olduğu, sağlık çalışanlarının da bir bütün olduğu, göz aradı edilmiştir. Sağlık-Sen olarak, bu vahamete "dur" demek için bugün olduğu gibi Perşembe günü de iş bırakıyoruz. Sadece kendi ilimizde değil tüm Türkiye'de şubelerimizle, genel merkezimizle iş bırakıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarını yok sayan bir yanlışa imza atılmaması için var gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Çünkü sağlık çalışanları ülkemizin hayat sigortası” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi