Kayseri Valiliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hakan Yiğit, 3 gün süren etkinlikte amaçlarının, ulaşımda bisiklet kullanımını artırmak olduğunu belirterek, "Etkinliğimiz, 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Kayseri Valiliği Dış İlişkiler AB Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen bir etkinlik. Avrupa Otomobilsiz Kent Günü nedeniyle yapılan bu etkinlikler, Eylül ayının 19’unda başladı ve 3 gün devam etti. Bugünkü etkinliğimizde biri bayanlar olmak üzere 4 kategoride yarışlar düzenlendi. Dereceye girenlere bisiklet ve madalya verilecek. Bu etkinlikleri düzenlemekteki amacımız, Kayseri’nin fiziki ve coğrafi yapısının elverişli olmasından dolayı, Sağlıklı Yaşam İçin Bisikleti Seçin sloganıyla bisikleti teşvik etmektir. Bütün yaş kategorilerinde bisiklet kullanımını teşvik etmek istiyoruz. Özellikle okullara güvenli gidişleri sağlamak için bisiklete binmeyi sağlamak adına bu tür etkinlikler yapıyoruz" dedi.

Hareketlilik Haftası nedeniyle bütün Avrupa’da 42 ülkede 1882 etkinlik yapıldığını bildiren Yiğit, Türkiye’de resmi kayıtlarda sadece 2 etkinlik bulunduğunu, Kayseri’de ilkini yaptıkları bu etkinliğin gelecek sene resmi kayıtlara girebilmesi için etkili bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Yiğit, etkinlik kapsamında, Melikgazi, Kocasinan ve Talas belediyelerinin belirlediği 3 okulda 30 ya da 50 bisikletlik park yerleri yapıldığını, okula bisikletle gelen öğrencilere kask, eldiven ve dizlik hediye edildiğini de bildirdi.



Etkinliğin son gününde, Talas Yolu Erciyes Üniversitesi önünden start alan bisikletçiler, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi etrafını dolaşıp Kartal Kavşağı’ndan yine Talas Yolu’na çıkarak, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi yanındaki finişe kadar dereceye girmek için pedal çevirdi. 
Editör: Haber Merkezi