Kayseri-Talas  Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve çevre düzenlemesi bitirilen, mülkiyeti belediyeye ait 112 Acil Servisi ile Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı için geri sayım başladı.
 
Acilin yanı sıra aile sağlığı hizmetleri için Talas'a kazandırılan merkezin son düzenlemelerini yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yetkililerden bilgiler aldı. Mevlana Mahallesi  Halef Hoca Mezarlığı yanındaki merkezin ambulanstan özel otomobil otoparkına, kaldırımlarından iç donanımlarına kadar her detayı gözden geçiren Başkan Palancıoğlu, hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Başkan Palancıoğlu, merkezde iki hizmetin verileceğini belirterek, "Bu binada iki sağlık tesisimiz olacak. 24 saat ambulansların hazır olduğu 112 Acil Servisi, Talas'a, özellikle Mevlana Mahallesi'ne hizmet verecek.

Aynı zamanda hemen yanında Aile Sağlığı Merkezi yer alıyor. Aile hekimlerimiz vatandaşlarımıza hizmet verecek" dedi. "Talasımız için güzel bir yatırım" diyen Başkan Palancıoğlu, "Arsası belediyemize ait. Aynı şekilde yapımı ve tefrişatın çoğu belediyemiz tarafından yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne devrini yapacağız. 14 Mart Tıp Bayramı'nda hem sağlık çalışanlarımıza hem de vatandaşlarımıza hediyemiz olacak. İlk açılışımız olacak bu iki hizmet merkezimizin başta Mevlana Mahallemize ve Talasımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi