Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşanan olayda, Halil Ö. isimli vatandaş, aile hekimi Celal Naci Gökçınar'dan istediği ilacı yazmasını talep etti. Gökçınar'ın Halil Ö.'nün istediği ilacı yazmaması üzerine Halil Ö., Gökçınar'a yumruklu saldırıda bulundu. Türk Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal ise yaşanan olayı kınadığını ve gerekenin yapılmasını talep ettiğini belirtti.

'OLAYI ÖNCELİKLE KINIYOR, SALDIRI YAPAN KİŞİYİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ'

Yaşanan olayla ilgili konuşan Ünal, "Maalesef esefle, üzüntüyle karşıladığımız bir olay. Biliyorsunuz dünya bir Covid-19 belasıyla karşı karşıya ve mart 2020 yılından beri bu belayla uğraşıyor. En ön safta, cephede Covid-19 ile savaşan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı öncelikle kınıyoruz. Çünkü sağlık çalışanlarımız ailelerinden ayrıca kendi canlarını hiçe sayarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak için her türlü fedarlığı bu zamana kadar gösterdiler. Bundan sonra da göstereceklerdir. Bu durumda, Hacı Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimimiz Celal Naci Gökçınar hocamız ile beraber çalıştığı eşi hemşire hanım kendini bilmez, cani, maganda biri tarafından görevi başında sağlık hizmeti sunarken darp edildi. Bu olayı öncelikle kınıyoruz. Bunu yapanı Allah'a havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRANLARIN, SERBEST BIRAKILANA KADAR TUTUKLU YARGILANMASINI TALEP EDİYORUM'

Sözlerine devam eden Ünal, "Bu noktada il valimiz sayın Şehmus Günaydın'a teşekkür etmek istiyorum. Konuyla ilgili hassasiyetini dile getirdi. Celal hocamızı telefonla aradı ve kendi telefonunu vererek herhangi bir sıkıntısı, isteği olduğunda kendisini aramasını söyledi. Bu noktada sayın valimize gösterdiği hassasiyet için Kayseri'deki kamu çalışanları adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Sağlık Bakanımız da, Sağlık Müdürlüğünü birkaç kez arayıp konuyla ilgili bilgi istedi. Bizim sağlık çalışanları olarak artık yeter dediğimiz ve bunun sözde kalmaması gerektiği, bu noktada da bu tür haince sağlık çalışanlarına saldıranlar hakkında kesinlikle tutuklu yargılamanın olması yani bu cezası belli oluncaya kadar kişilerin serbest bırakılana kadar tutuklu olarak yargılanmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi