Ünitede farklı yaş gruplarından hastalar tedavi görüyor. Hastaların tamamına yakınını aşıyı hiç yaptırmayan veya yeterli yaptırmayan hastalara çağrıda bulundu. Ünitede yatan hamile hastalardan biri "Ben 25 haftalık gebeyim. Bebeğimi ve kendimi koronavirüsten koruyamadım. Maalesef aşımı olmadım. Eğer benim gibi olmak istemiyorsanız aşınızı olun, yoksa çok zor" dedi. Hastanede koronavirüs tedavisi gören bir genç ise herkesi aşı yaptırması yönünde uyardı.

Ünitede yatan orta yaşlı bir vatandaş ise "Aşımı zamamında olmadım. Çok pişmanım. Herkese şiddetle aşılarını zamanında olmasını tavsiye ediyorum" dedi. Koronavirüse yakalanan bir öğrenci ise tedavisini hastanede gördüğünü belirterek "Okula gidemiyorum. Hastayım. Lütfen sağlığınız için aşınızı olun" dedi.

Hastanede yatan bir başka aşısız bir hamile hasta ise "30 haftalık hamileyim. Bana aşı sırası geldiğinde gebeliğimin ilk haftalarındaydım ve bebekle ilgili herhangi bir yan etki olmasından endişelendiğim için aşı vurulmamayı tercih ettim. Fakat şu anda hastanede yatıyorum. Hâlâ bebeğimle ilgili endişelerim devam ediyor. Aşımı vurulsaydım virüs belki hiç bulaşmazdı veya çok daha rahat atlatabilirdim" diye konuştu. Ünitede görev yapan personellerden biri ise "Aşı gibi bir zırhımız varken burada aşısız hastalarımızın acı içinde yatması bizleri derinden üzmektedir. Lütfen Sağlık Bakanlığının önerdiği şekilde aşılarımızı olalım" diyerek vatandaşlara çağrı yaptı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi