KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yaz dönemi kursları, bin 100 öğrenciye sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katılırken, programın sunuculuğunu ise, ünlü oyuncu Vatan Şaşmaz yaptı. Bu yılki yaz kurslarından bin 100 kişinin sertifika aldığını belirten Çelik, konuşmasında kültür-sanatın önemine değindi. Kayseri'nin, dünya şehirleriyle yarışan gelişmiş bir kent olduğunu dile getiren Çelik, "Kültürel açıdan da iz bırakacak işler yapmalıyız. Buradaki öğrencilerimizin ulusal çapta bir sanatçı olarak yetişmesi, iz bırakmak anlamına gelecek. Kayseri'nin tanıtımı için hazırlanan kliplerdeki sanatçılar içinde, Kayserili sanatçıların fazla olması hepimizi gururlandırır" dedi.

2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak, 263 etkinlik yaptıklarını, 200 binden fazla kişinin de bu etkinlikleri izlediğini ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Bugün bin 100 öğrenciye sertifika vereceğiz. Bu öğrencilerimiz sanata ilk adımlarını attılar. Bizim açtığımız bu kapıdan geçerek, daha büyük dünyalara erişmek öğrencilerimizin elinde. Millet olarak bilinçli ve kimliğimizin farkında olan sanatçılara ihtiyacımız var. İnşallah bu öğrencilerimiz böyle birer sanatçı olurlar."

Konuşmaların ardından Çelik, kursları başarıyla bitiren öğrencilere sertifikalarını verdi.


Editör: Haber Merkezi