Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “1. Erciyes Sanat Günleri” etkinliği başladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Oya Levendoğlu Öner, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Sağer, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hüsnü Dokak, Heykeltraş Prof. Dr. Osman Dinç, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.


Piyano ve keman eşliğinde mini konser ile başlayan etkinliğin açılış konuşmalarından sonra panele geçildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Sağer, panelde yaptığı konuşmada, sanat eğitimi ve tarihi hakkında bilgiler verdi.
    

Prof. Dr. Sağer, “Osmanlı Devleti çok uluslu bir devlet olmakla birlikte birçok unsurları içinde barındırıyordu. Bu unsurların değişik olması sanat eğitimine de yansımıştır. Bundan dolayı birçok değişik sanat kurumları farklı dönemlerde açılarak, yurtdışından da etkilenerek, kendilerini ve sistemlerini yenilemişlerdir. Selçuklu Sultanı 2. Gıyasettitn Mesut, 1284 yılında Osman Gazi’ye gönderdiği fermanla birlikte tuğ, harem, tabıl ve nakkarede gönderiyor. Bu tarihten sonra bu takımların oluşturduğu müzik gurupları mehter çalmaya başlıyor. Biz 1284 yılını mehterin kuruluşu olarak kabul ederiz” diye konuştu.

ERÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Erciyes Sanat Günleri etkinlikleri, 13 Mayıs 2016 tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. 
Editör: Haber Merkezi