Hayata onların penceresinden bakmak ve onların gönlü ile görebilmek için Gönül Erleri Derneği ve Atölye 9 Görsel Sanatlar Derneği işbirliği ile bir fotoğraf atölyesi gerçekleştirilmiştir. Çocuklar, atölye süreci boyunca gönüllü eğitmenlerimizin fotoğraf makinaları ile kendi kuralsız dünyalarının ışıklarını yansıtan fotoğraflar çektiler. İki haftaya yayılan çalışma programında talas, hörmetçi, bürüngüz ve dokuzpınar da çekimler gerçekleştirildi.

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’ e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir engellilik konusu işlenir.

Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29′u yani 8.5 milyon kişi engelli… Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda yüzde 13.45. Farkındalıklarımızı arttırmak, etrafımıza görerek bakmak, yarının hepimiz için bugünden farklı olma ihtimalini göze alarak düşünmek adına bir hatırlatmadır Engelliler Günü. Hayata sadece kendi göz hizamızdan bakıp, dünyanın sınırlarını nerdeyse kendi iç dünyamızla sınırlandıracak kadar daraltmış olmak da en büyük hatamız belki. Oysa görmeden, duymadan, koşamadan hayalleriyle saklambaç oynayan çocuklar bir merhaba kadar yakındalar…

Gönülden merhaba dediğimiz; özel yeni ilkem özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, sefa iş uygulama merkezi ve özel eğitim alt sınıflarından yirmi down sendromlu, otizmli ve hafif mental engelli çocuk aileleriyle saha çalışmasına katıldılar. İlkini 2013′ de gerçekleştirdiğimiz Gönül Atölyesi’ nin ikincisi, bu atölye çalışmasının gelenekselleşmeye uzanan bir yola çıktığını işaret ediyor. Gönüllerimizdeki çocuklarımızın fotograflarını görebilmek için; Gönül Atölyesi 2. fotograf sergimize tüm fotoğrafseverler davetlidir.
Tarih: 14 Mayıs Cumartesi
Yer: Radisson Blu Hotel

 
Editör: Haber Merkezi