2013 yılının En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi seçilen Anadolu Harikalar Diyarı, mimari yapısıyla da Avrupa'nın en önemli ödülüne aday gösterildi. Mies Van Der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülleri'ne aday gösterilen projeler arasında Harikalar Diyarı'nın iki binası da yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye'nin en büyük tematik parkı olan Anadolu Harikalar Diyarı, iki binasıyla Mies Ödülleri'ne Türkiye'den aday gösterilen projeler arasına girdi.

Başarılı mimarlık eserlerini tanıtmak ve Avrupalı mimarların yeni fikirlerle teknolojiler geliştirmek konusundaki katkısına dikkat çekmek amacıyla 1987'den beri iki yılda bir düzenlenen Mies Van Der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülleri'ne aday gösterilen projeler arasında Harikalar Diyarı'nda bulunan Spor Kompleksi binası ve Buz Pisti binası bulunuyor. Farklı mimarileri ile dikkat çeken her iki yapı, incelenen on binlerce projenin arasından sıyrılarak ödüle aday gösterildi.

2013'TE EN BAŞARILI TEMATİK PARK SEÇİLMİŞTİ
Anadolu Harikalar Diyarı, 'Shining Star Awards 2013-Eğlence Ödülleri' değerlendirmesinde de Türkiye'nin 'En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi' ödülüne layık görülmüştü. Ödülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki İstanbul'da yapılan törenle almıştı.


Editör: Haber Merkezi