Geceye, ünlü bestekar Alaaddin Yavaşça, eşi Ayten Yavaşça ile birlikte katıldı. Türk Müziğine 652 beste kazandıran ünlü bestekarın eserlerinin seslendirildiği gecede, Yavaşça çiftinin 55'inci evlilik yıldönümü de kutlandı. Kayseri'den ve Kayserililerden övgüyle söz eden Alaaddin Yavaşça, sanat hayatının en övünç verici gecesini, Kayseri'de yaşadığını belirterek, bugünü asla unutmayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Alaaddin Yavaşça'nın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi olduğunu, Devlet Sanatçısı unvanı bulunduğunu ve Türk Sanat Müziğine 652 beste kazandırdığını belirterek, böyle bir ismi Kayserililerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Alaaddin Yavaşça ise, Kayseri'de unutulmayacak bir gün yaşadığını belirterek, şöyle konuştu: "Kayseri, tarihiyle, coğrafyasıyla, yetiştirdiği insanlarıyla ilim kaynağı olan ilimizdir. Kayseri Belediyesi'nin hiçbir ilde rastlanmayacak şekilde, büyük gayretlerle sosyal hayatı temin etmesinden duyduğum hayranlığı arz etmek isterim. Birçok ile gidersiniz, sokakta dolaşan, evlere giren fakirleri görürsünüz. Kayseri çok güzel bir planlamayla, fakirin imdadına hemen yetişmiştir. İşte, bu ilin özelliğinin başında gelen budur. Bunu takdir etmenin ötesinde, hayranlığımı ifade ediyorum.”

55. EVLİLİK YILDÖNÜMÜ SAHNEDE KUTLANDI

Ünlü Bestekar izleyiciler tarafından alkışlarla karşılandı. Gecede önce, Alaaddin Yavaşça'nın hayatı okundu, ardından Büyükşehir Belediye Konservatuvarı tarafından besteleri seslendirildi. Gecenin sonunda, Alaaddin Yavaşça da sahneye çıkarak iki eserini okudu.

Sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Yavaşça çiftinin 55. evlilik yıldönümü olduğunu belirtti ve mutluluklar dileğinde bulundu. Bu sırada, sahneye evlilik yıldönümü pastası getirildi. Pastayı birlikte kesen Yavaşça çiftine çiçek takdim edildi. Ayrıca, Alaaddin Yavaşça'ya kendi fotoğrafının bulunduğu özel yapım bir tablo hediye edildi.




Editör: Haber Merkezi