Ayhan Oğan…

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) eski üyesi ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı…

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi programına konuk oldu ve o programda “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” şeklinde ifadeler kullandı.

O programın ardından tüm Türkiye bu söze kilitlendi, Ayhan Oğan hemen hemen her kesimin ağır eleştiri ve tepkisini çekti.

-Ayhan Oğan’ın sözlerine sert tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Bu kişi, anayasal düzeni yıkma suçu işlemektedir. Ayhan Oğan denen bu zat, TCK 309’un maddesine göre açık suç işlemektedir. Anayasal düzeni yıkmayı kafaya koyduğunu açıkça söylemektedir. Buradan tüm Cumhuriyet savcılarını uyarıyoruz. Bu kişinin bu ifadeleri suç kapsamındadır. Bugün, anayasal düzene karşı işlenen suçlar en önemli suçlarken, savcıların hala harekete geçmemiş olmasını kabul edilebilir bulmuyoruz. TCK’nın 309’uncu maddesine göre parti olarak kendi hakkında suç duyurusunda bulanacağız" dedi.

-CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise “Ayhan Oğan’ın temsil ettiği zihniyet kursa kursa devlete kumpas kurar” şeklinde ifadeler kullandı.

- Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, “Türk milleti devletini 30 Ağustos'ta kanlı Zafer süngüsünün ucunda kurdu. Yıkmak isteyen TÜRK milleti ve süngüsü ile yeniden karşılaşır”

-Gazeteci, tv programcısı ve sunucu, yazar, tiyatrocu Metin Uca da, resmi twitter hesabından konuya ilişkin Ayhan Oğan’ın fotoğrafını paylaşarak “Aşırı miktarda deve sidiğini oral yolla almanın yarattığı halüsinasyon hali” ifadelerini kullandı.

Ayhan Oğan’ın bu sözleri bazı çevreler tarafından da hiç kaale bile alınmazken Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de kimseden çıt çıkmadı!

En azından durum şimdilik böyle.

***

Türkiye Cumhuriyeti devleti yıkıldı mı ki Ayhan Oğan denen bir şahıs ekrana çıkıp Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz” ifadelerini kullanabiliyor?

Tarihi bilgiler ışığında ve fizik kurallarına göre bir devletin kurulabilmesi için bir başka devletin yıkılması, hükmünü kaybetmesi gerekir!

Yolun Ankara’ya düşerse; Anıtkabir’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna gitmeni ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünden bir geçmeni tavsiye ederim!

Ama sakın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girme, çünkü devlet düşmanlarının o gazi mecliste yeri yok!

Bu iki yeri gezdikten sonra bence bir kez daha düşün!

Siz ne yiyip içiyorsunuz?

Bu yaşıma geldim, sizin sahip olduğunuz kafayı yakalayamadım!

Hayat, tozutunca daha mı güzel?

Ya da Sarayda oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soytarılık yapıp ikbal peşinde misin?

“Devlet kurmak” veya “Devlet yıkmak” öyle basit şeyler mi?

Bu vatan, yedi düvele ve emperyalizme karşı verilen Kurtuluş Savaşı’nda binlerce şehit kanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti adını aldı!

Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yıkıldığını mı zannediyorsunuz?

Devlet kurmak veya devlet yıkmak, Sivil Dayanışma Platformu kurmaya benzemez…

Bence siz DEVLET kurmayı DERNEK kurmakla karıştırıyorsunuz!

***

Bu aynı Ayhan Oğan, Kayseri’de doğup büyüdüğünü iddia edip 2 yıl önce Kayseri’ye geldi ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Kayseri Milletvekili Aday Adayı oldu…

Aslen Kayserili midir bilen yok ama…

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu!

Bunu hatırlatmakta fayda var.

"Kayseri'deki vesayet rejimi yıkacağız" sloganıyla dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi kendisine hedef alır! O dönem Kayseri’de konuşulan Ak Parti milletvekili aday listelerini Mehmet Özhaseki’nin belirlediği iddialarına ve Kayseri’deki yerel televizyonlarda yeterince yer bulamasına sinirlenerek Özhaseki’ye her platformda verir veriştirir!

Özhaseki’de o dönem Ayhan Oğan hakkında da, “Gelen arkadaşlarımızın bu tür bir sansasyonel bir haberle ortaya çıkması belki de isim yapmak içindir. PR çalışması içindir. Burada gelse dese ki Sahabiye mahallesinin muhtarıyla ben uğraşacağım dese iyi uğraş banane derler. Gülerler adama! Veyahatta 'Ben Tomarza belediye başkanına kafayı taktım dese' iyi taktıysan taktın noolmuş falan derler. Biz de 20 yıldır göz önünde olunca sizi hedefliyorlar!” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Taa ki; Kayseri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kayseri Milletvekili Aday listeleri açıklanana dek bu karşılıklı didişme sürdü gitti.

Tüm Kayseri halkı, “Adam şuradan çıktı geldi, Kayseri’nin 21 yıllık kralının façasını bozdu” diye tam söylenmeye başlamıştı ki, açıklanan AKP Kayseri milletvekili aday listesinde Ayhan Oğan yer dahi bulamadı!

Mehmet Özhaseki, Kayseri’den Milletvekili seçildikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğuna ikinci kez otururken, Ayhan Oğan ise Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) koltuğunu da kaybetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ağzına sağlık, zamanında iyi tespitte bulunmuş!

Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmek lazım…

***

Ayhan Oğan, o dönem Kayseri’de ortaya attığı “Vesayet” iddialarının arkasında duramadığı için Kayseri’nin yüz karası olmuştu!

Şimdi ise CNN Türk’de sarf ettiği Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” şeklindeki ifadeleri yüzünden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yüz karası oldu.

Sarayın ise soytarısı!

***

Her neresinden yorumlarsanız yorumlayın, Türk Ceza Kanunu’nun 309’uncu maddesine göre anayasal düzeni yıkma suçu işleyen Ayhan Oğan hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bağımsız Savcı’ları gereğini yapmalıdır!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu soytarıya, halkı güldürmek için yol vermediğini ortaya koyup çıkıp açıklama yapmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Başbakanı Binali Yıldırım da çok geçmeden konuya ilişkin tavrını ortaya koymalıdır.

Bu ülkede adalet iyi işlemezse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Allah muhafaza bu tip soytarılar yüzünden yerle yeksan olur!

Unutulmamalıdır ki; Adalet Mülkün Temelidir.